Oppkjøring til Bocuse d'Or Europe

For første gang skal det arrangeres europeisk Bocuse d'Or-mesterskap. Det skjer i Stavanger i juli 2008. Norge velger sin deltager i mars.

Mesterskapet blir nærmest å regne som et kokke-EM og skal holdes de to første dagene i sommermåneden. Deltakerne kan kvalifisere seg til Bocuse d'Or i Lyon.

Norge velger sin deltaker til Bocuse d'Or Europe under konkurransen Årets Kokk 2007. Dette skjer torsdag 22. mars under Buffet 2007 i Stavanger.
Bocuse d'Or Europe blir altså både et europamesterskap og kvalifisering til selve VM.

Mesterskapet kommer til å samle nærmere 20 europeiske deltagernasjoner. Stavanger er europeisk kulturhovedstad neste år, og er valgt av den internasjonale komiteen som vertskap for mesterskapet.

Konkurransen organiseres av Sepelcom i samarbeid med Bocuse d'Or Norge, som er ledet av Eyvind Hellstrøm gjennom flere år. Han er president og norsk juryformann. Som kjent driver han også Norges eneste to stjerners restaurant, Restaurant Bagatelle i Oslo. Han er også president for konkurransen.

Årets Kokk 2007
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også fjorårets Norgesmester i Kokkekunst, Gunnar Hvarnes .

Dette er kokkene:
• Erling Stenersen Sundal, 32 år - Flavours
• Geir Skeie, 26 år - Mathuset Solvold
• Gunnar Hvarnes, 29 år - Gastronomisk Institutt AS
• Kjartan Skjelde - 30 år - Tango Bar og Kjøkken
• Roger Malmin, 28 år - Charles & De
• Tina Marie Dingsøyr Vik, 23 år - Restaurant Bagatelle

Råvarene
I 2007 skal kandidatene jobbe med ishavsrøye, og gris fra Jærens smak. Dette er svinekjøtt fra Prima Jærens merkevaresatsing. Utgangspunktet for Prima Jæren har vært å utvikle svinekjøtt av ypperste kvalitet. Man aler opp griser med en snittvekt på 90 kilo, noe som skal være ideelt for å få frem et saftig og mørt kjøtt. Grisene fores opp på spesialfor som er utviklet i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder. Gastronomisk Institutt er rådgiver i prosjektet.

I tillegg til dette skal kandidatene bruke produkter fra Tina BA og Augusta Arnesen/Bama.

I løpet av fem timer skal de seks kokkene presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Begge rettene skal være til 12 personer og skal presenteres for et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen