Oppkjøring til Bocuse d'Or Europe

For første gang skal det arrangeres europeisk Bocuse d'Or-mesterskap. Det skjer i Stavanger i juli 2008. Norge velger sin deltager i mars.
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 08:51

Mesterskapet blir nærmest å regne som et kokke-EM og skal holdes de to første dagene i sommermåneden. Deltakerne kan kvalifisere seg til Bocuse d'Or i Lyon.

Norge velger sin deltaker til Bocuse d'Or Europe under konkurransen Årets Kokk 2007. Dette skjer torsdag 22. mars under Buffet 2007 i Stavanger.
Bocuse d'Or Europe blir altså både et europamesterskap og kvalifisering til selve VM.

Mesterskapet kommer til å samle nærmere 20 europeiske deltagernasjoner. Stavanger er europeisk kulturhovedstad neste år, og er valgt av den internasjonale komiteen som vertskap for mesterskapet.

Konkurransen organiseres av Sepelcom i samarbeid med Bocuse d'Or Norge, som er ledet av Eyvind Hellstrøm gjennom flere år. Han er president og norsk juryformann. Som kjent driver han også Norges eneste to stjerners restaurant, Restaurant Bagatelle i Oslo. Han er også president for konkurransen.

Årets Kokk 2007
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også fjorårets Norgesmester i Kokkekunst, Gunnar Hvarnes.

Dette er kokkene:
• Erling Stenersen Sundal, 32 år - Flavours
• Geir Skeie, 26 år - Mathuset Solvold
• Gunnar Hvarnes, 29 år - Gastronomisk Institutt AS
• Kjartan Skjelde - 30 år - Tango Bar og Kjøkken
• Roger Malmin, 28 år - Charles & De
• Tina Marie Dingsøyr Vik, 23 år - Restaurant Bagatelle

Råvarene
I 2007 skal kandidatene jobbe med ishavsrøye, og gris fra Jærens smak. Dette er svinekjøtt fra Prima Jærens merkevaresatsing. Utgangspunktet for Prima Jæren har vært å utvikle svinekjøtt av ypperste kvalitet. Man aler opp griser med en snittvekt på 90 kilo, noe som skal være ideelt for å få frem et saftig og mørt kjøtt. Grisene fores opp på spesialfor som er utviklet i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder. Gastronomisk Institutt er rådgiver i prosjektet.

I tillegg til dette skal kandidatene bruke produkter fra Tina BA og Augusta Arnesen/Bama.

I løpet av fem timer skal de seks kokkene presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Begge rettene skal være til 12 personer og skal presenteres for et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her