Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. mars i Oslo

Opplev fortryllende mat med franske viner
Foto: (Istock - semenovp)

Opplev fortryllende mat med franske viner

Den 14. mars kan du smake en spesialkomponert meny i perfekt harmoni med anerkjente viner fra Frankrike.
21 Februar 2024 - 09:07

Bli med på en smaksrik aften med nydelig mat fra Prensa Pintxos kombinert med 6 viner fra den kjente produsenten, François Lurton. 

Prensa Pintxos mål er å fange den enkle nytelsen gjennom retter inspirert av den kulinariske kreativiteten til moderne pintxos-barer. Kjøkkensjefen, Aitor Urquiza Villate, har en ekte lidenskap for mat, hentet fra barndommens dager sammen med bestemoren på kjøkkenet. Aitor har smakt seg gjennom vinene og komponert en egen meny for kvelden.

François Lurton er et fremtredende navn i vinverdenen, spesielt anerkjent for sin suksess med druen Sauvignon Blanc fra Domaine Les Fumées Blanches. Han representerer den fjerde generasjonen av Lurton-familien, som har produsert viner i Bordeaux siden 1897. Etter over 25 år i toppen av vinbransjen fortsetter François å være en sentral skikkelse.

Lurton har ikke begrenset seg til Frankrike, men har utforsket vinproduksjon i Argentina, Chile, Spania og hjemlandet. Hans globale perspektiv har ført til vellykkede investeringer i vinmarker og etablering av nye vingårder, og i dag skaper han suksessfulle viner i fire land. Som aperitif får du servert en vin fra Lurtons Chilenske eiendom.

På Domaine Les Fumées Blanches har François Lurton iverksatt økologiske prinsipper i vinmarkene, med fokus på å fremheve den unike karakteren i hver parsell. Vinområdet Côtes de Gascogne, kjent for dyrking av grønne druer, har blitt et kjerneområde for Lurtons pionerånd og dedikasjon til kvalitet.

Vinmarken til Francois Lurton Foto: Francois Lurton

Din vinguide gjennom denne kvelden, Manon Lledo, er François Lurtons Export Manager. Hun er lidenskapelig opptatt av vinverdenen og søker å fordype seg i dens hyggelige atmosfære, glede og kontinuerlige læring. Etter å ha fullført en Master of Science i vinledelse ved School of Wine and Spirit Business i Burgund, har Manon utforsket internasjonale praksisplasser, inkludert steder som Mendoza i Argentina, Hong Kong og Stellenbosch i Sør-Afrika.

Manon tar turen til Oslo den 14. mars Foto: Franocis Lurton

Gå ikke glipp av denne utrolige mat- og vinopplevelsen. Ta med deg noen du er glad i på en smakfull aften!14. mars på Prensa (14 x 15 cm).png [221.94 KB]Kveldens meny. Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekrt. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her