Oro Bar & Grill får BibGourmand

I den nye Guide Michelin Main Cities of Europe 2010 får Norge nok restaurant med utmerkelsen BibGourmand - en utmerkelse som indikerer vellaget mat til gunstig pris.
Redaksjonen
16 Mars 2010 - 12:49

Den store nyheten i årets Guide Michelin for Norge er altså at Oro Bar & Grill honoreres med utmerkelsen BibGourmand. Det er Norges andre i denne kategorien. Fra tidligere har Restaurant Eik en BibGourmand. Alle restaurantene med én stjerne beholder sin, men ingen nye kommer til.

Følgende norske restauranter har en stjerne i Guide Michelin Main Cities of Europe 2010:
• Haga
• Le Canard
• Oscarsgate
• Spisestedet Feinschmecker
• Statholdergaarden

I pressemeldingen nevnes det imidlertid ikke noe om Norges eneste tostjerner, nemlig Bagatelle, som la ned ved nyttår.

Guide Michelin Main Cities of Europe 2009 presenterer et utvalg av restauranter og hoteller i forskjellige prisklasser. Hvert år reiser anonyme inspektører rundt og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller. Disse inspektørene betaler alltid for maten eller hotellovernattingen og lønnes av Michelin - alt for å bevare Guide Michelins uavhengighet og for at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

- Allerede i 1900 kom den første Michelin-guiden ut i Frankrike. Den ble delt ut gratis av dekkprodusenten Michelin til alle bilister i Frankrike for å forenkle reisingen. Også i dag er Michelins motto "En bedre vei frem", og det sammenfatter konsernets bestrebelse på å forenkle transporter av mennesker og varer - og det gjør vi både ved å tilby gode dekk og gode restaurant- og hotellguider, sier Carl Stenson, informasjonssjef hos Michelin i de nordiske landene.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er verd en reise i seg selv, to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei, mens en stjerne betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori. Hoteller belønnes på samme måtte for sitt miljø med hussymboler i forskjellige størrelser. Røde bestikk og hussymboler gis til spesielt hyggelige etablissementer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her