Oro Bar & Grill får BibGourmand

I den nye Guide Michelin Main Cities of Europe 2010 får Norge nok restaurant med utmerkelsen BibGourmand - en utmerkelse som indikerer vellaget mat til gunstig pris.

Den store nyheten i årets Guide Michelin for Norge er altså at Oro Bar & Grill honoreres med utmerkelsen BibGourmand. Det er Norges andre i denne kategorien. Fra tidligere har Restaurant Eik en BibGourmand. Alle restaurantene med én stjerne beholder sin, men ingen nye kommer til.

Følgende norske restauranter har en stjerne i Guide Michelin Main Cities of Europe 2010:
• Haga
• Le Canard
• Oscarsgate
• Spisestedet Feinschmecker
• Statholdergaarden

I pressemeldingen nevnes det imidlertid ikke noe om Norges eneste tostjerner, nemlig Bagatelle, som la ned ved nyttår.

Guide Michelin Main Cities of Europe 2009 presenterer et utvalg av restauranter og hoteller i forskjellige prisklasser. Hvert år reiser anonyme inspektører rundt og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller. Disse inspektørene betaler alltid for maten eller hotellovernattingen og lønnes av Michelin - alt for å bevare Guide Michelins uavhengighet og for at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

- Allerede i 1900 kom den første Michelin-guiden ut i Frankrike. Den ble delt ut gratis av dekkprodusenten Michelin til alle bilister i Frankrike for å forenkle reisingen. Også i dag er Michelins motto "En bedre vei frem", og det sammenfatter konsernets bestrebelse på å forenkle transporter av mennesker og varer - og det gjør vi både ved å tilby gode dekk og gode restaurant- og hotellguider, sier Carl Stenson, informasjonssjef hos Michelin i de nordiske landene.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er verd en reise i seg selv, to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei, mens en stjerne betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori. Hoteller belønnes på samme måtte for sitt miljø med hussymboler i forskjellige størrelser. Røde bestikk og hussymboler gis til spesielt hyggelige etablissementer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen