Overetablering i Mosseregionen?

NHO Reiseliv advarer mot overetablering i hotellmarkedet i Mosseregionen.

Samtidig som planleggingen av et 400 rom stort flyplasshotell i Rygge går videre, og Spa-hotellet i Son er i rute, dukket plutselig Olav Thon nylig opp med planer om et kurs- og konferansehotell på 200 rom ved E6 i Vestby.

I tillegg til dette har Fredrikstad nylig fått et nytt SAS-hotell, mens Quality i Sarpsborg står foran en større utbygging. Hotellplanene på Tykkemyr nær Nesparken i Moss som dukket opp i debatten i fjor, er heller ikke lagt døde.
For mange?
 - Det er klart at det er en reell fare for overetablering, men en stor del av belegget på de nye hotellene er jo knyttet til kurs- og konferansemarkedet, og disse gjestene kan jo egentlig komme hvor som helst fra. Det er derfor i stor grad opp til hotellenes dyktighet og markedsføring å hente inn arrangementene, sier fagsjef Bjørn Ketilsson i NHO Reiseliv til Moss Avis.
 
Han finner likevel grunn til å minne om at kurs og konferanser bare utgjør 14 prosent av hotellbelegget på årsbasis i Norge. I Østfold er andelen på 16 prosent.
Stort trykk
 - For tiden er det et stort trykk i yrkesreisemarkedet, så stort at oslohotellene må sende mange gjester ut av byen. Det betyr også at kurs og konferanser skyves ut av Oslo, og en del av disse havner nok i Østfold, sier Ketilsson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen