Øystein Berentsen nybakt norgesmester

Øystein Berentsen(19) fra Lie Nielsen Konditori i Bergen, vant helgas NM for Ung Baker der nivået var veldig høyt. På de neste plassene fulgte Morten Skjold, også han fra samme bakeri. Anita Skoglund fra Dampbakeriet i Kristiansand kom på 3.plass.

-Dette var knallbra. Det var grådig moro å se hva de hadde laget. Her hadde vi deltakere som ikke har vært i faget i mer enn noen måneder. Dette var virkelig imponerende. Kreativiteten blomstret, sier hoveddommer Knut Hammeren fra Cerealia.

-Dette gikk veldig bra. Produktene ble som planlagt. Jeg har trent ganske intensivt de siste 3-4 ukene og alt satt som det skulle i dag.
-Hva er det mest spesielle med det du laget?
-Det må være wienerbrødene. De er ganske spesielle. En spesiell innkjevlingsmetode gir et helt unikt produkt.

I juni er Øystein ferdig med læretiden hos Lie Nielsen Konditori. Deretter skal han jobbe i bedriften til oktober til verneplikten skal avtjenes:
-Da blir det vel kjøkkentjeneste?
-Nei, det blir det ikke. Jeg skal inn i garden, avslutter den nybakte norgesmesteren.

Øystein har også tidligere gjort det skarpt i Ung Baker. I fjor ble han nummer fire, mens han året før kom på andreplass. Øystein Berentsen og Morten Skjold skal representere Norge i Europamesterskapet for unge bakere (i Rouen i Frankrike) i oktober senere i år.

Deltagerne hadde 5 timer til disposisjon under konkurransen og skulle på den tiden produsere følgende produkter:
w Brød
w 3 forskjellige slags hvetesmåbrød (rundstykker, horn o.l.)
w 4 forskjellige slag søt gjærdeig (gjærbakst evt. kuvertbrød)
w 4 forskjellige sorter wienerbrød
w én av følgende oppgaver: garnert bløtkake/kake eller dekorasjonsbrød.

Kilde: bakeri.net
Foto: Anders Vangen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen