Panikk i korkbransjen

Sjefen for verdens største korkprodusent ber nå supermarkedene i Storbritannia om å høre på kundene sine. Skrukork er ikke bra!

Mens flere franske produsenter nylig gikk inn for skrukork og store supermarkeder i Storbritannia velger samme løsning er det panikk i Portugal. Antonio Amorim, som er president i det portugisiske korkselskapet Amorim, sier at britiske supermarkedet går for alternative korker til tross for at kundene ønsker tradisjonell kork.

- Jeg tror konsumentene er vår viktigste allierte, sier Amorim til just-drinks.com.

Godt forhold
- Hver eneste markedsundersøkelse viser at kundene foretrekker en vin med vanlig kork. Avgjørelsene som er tatt de siste årene om alternative korker er tatt av distributører som bare følger hva noen vinskribenter har sagt. Men kundene har et godt forhold til kork og assosierer det med en kvalitetsvin, sier han.

Antonio Amorim fortsetter med å advare britiske forhandlere om at de ikke gjør sitt beste for kundene.

- Det finnes noen supermarkeder i Storbritannia som presser viljen sin på konsumentene. Men jeg tror ikke de følger konsumentenes vilje. Og det tror jeg kommer for en dag i fremtiden, sier han.

Kunden er kongen
- La oss se hvem som får rett til slutt. Jeg har alltid fått høre at kunden er kongen og at man bør høre på dem. Når du ser at noen forhandlere i Storbritannia forkaster plastkork fordi noen av kundene sier at de vil ha noe mer økologisk, så er det soleklart at skrukorker ikke er det rette, sier Amorim.

Ikke så uventet tale fra en mann som tjener penger på kork, kanskje?

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen