Pene tall for Grand

Grand Hotel på Hønefoss går så det griner.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 16:00

- Det beste årsresultatet på mange, mange år, tror eier Trond Jørgensen om Grand Hotel for 2008.
 
- Vi kunne selvsagt tenkt oss å ha hatt et bedre belegg enn 40 prosent, men håper dette kan rette på seg i 2009. Da feirer hotellet 200 års-jubileum, og vi har planer om spennende tilbud til både lokalbefolkning og overnattingsgjester.
 
I fjor hadde hotellet en omsetning på rundt tre millioner kroner.
 
Trafikk i julen
- Belegget på selskapsdelen har vært god rundt juletider, sier daglig leder Jon Guldal.
 
- Vi har også hatt glede av den nye lobby-baren som er innredet i de tidligere møtelokalene på gateplan, sier han.
 
Leiebasis
Det drives også restaurant i Grand-bygget, men denne virksomheten er på leiebasis.
 
- Vi satser på å fortsette å drive hotellet for overnattingsgjester som ønsker et rom og frokost, sier Jørgensen.
 
- Vi har ikke åpen resepsjon på heldøgnsbasis, men noen timer morgen og kveld. Gjestene våre er stort sett forretningsfolk i uken og besøkende i andre forbindelser i helgene. I sommerhalvåret har vi også en del turister innom.
 
Gammelt
Grand Hotel er byens eldste overnattingssted i fortsatt drift og kan se tilbake på 200 års virksomhet.
 
- Det er et gammelt hus, men vi har gjort endel her, og driver kontiunerlig oppussing og oppgradering for å fremstå så trivelig og komfortabelt som mulig for både dags-gjester og overnattingsgjester, sier Jørgensen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her