Pengemaskinen Mitt Hotell

Mitt Hotell i Moss tjente 40 kroner per omsatte hundrelapp i 2007.
Redaksjonen
08 Januar 2008 - 14:00

Kjedehoteller er ofte fornøyde med en margin på fem prosent. Mitt Hotell i Moss klinker til med 40 prosent. Resultatet for 2007 ble litt bedre enn for 2006, da driftsmarginen var på 39 prosent.
 
Stiller opp
- Vi har få ansatte, og holder stengt i påsken og i julen. Ellers stiller vi opp når det måtte trengs. Det er nok forklaringen på at det har gått så bra, sier Hans Christian van der Lagen som i 18 år har eid og drevet hotellet sammen med kona Beatrice.
 
- Jeg er bare vaktmester. Hun er økonom og den som i realiteten sørger for inntektene, sier han til Moss Avis.
 
Bra belegg
Belegget i fjor var 62 åprosent. Dette er det beste i hotellets historie bedre enn andre hoteller i området som bare kunne vise til et belegg på snaue 52 prosent i fjor.
2007-regnskapene viser at av en omsetning på 11 millioner kroner så satt hotellet tilbake med et resultat før skatt på 4,4 millioner kroner. Hotellet har langt på vei vært en gullgruve for ekteparet de siste årene.
 
- Men det har ikke vært slik bestandig. Nå er vi over det verste, er uten gjeld og kan pløye overskuddene tilbake i virksomheten. Vi lever i all hovedsak av næringslivsgjester og er slik sett avhengig av gode konjunkturer, sier Hans Christian van der Lagen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her