Du kan velge og vrake fra en rikholdig meny, fra 18 sopranarier via minst like mange duetter og ensembler til et utvalg sakralmusikk og viser. Hver "rett" koster fra 90 til 120 kroner. Best av alt: Det nabobordet bestiller, nyter jo også du godt av. Det er ikke hvem som helst som står på scenen. Kjente navn som Den Norske Operas supertenor av lyrisk dramatisk kaliber, Ivar Gilhuus, Erik Larsen, dramatisk tenor med engasjement hos Folkoperan i Stockholm senere i høst og DNO neste vår (Flaggermusen), den strålende barytonen Ole Jørgen Kristiansen med bakgrunn fra DNO og tyske scener og dypest av alle Eivind Bøksle, kjent radiobass fra programmet Midt i Musikken. Kvinnestemmene håndteres av mezzosopranen Hege Høisæther og sopranene Liv Tandberg, Cecilia Lindvall og Kristin Bjerkerud. Alle unge og lovende. Erik Larsen er sågar kjøkkensjef, en rolle han har gode forutsetninger for å fylle, siden han startet sin yrkeskarriere som sådan. I Hollendergaten byr han på sang og et enkelt, men velsmakende kjøkken: Salater, paier og eget, hjemmebakt olivenbrød. Alt til svært rimelige priser. Det gjelder for øvrig også den ledsagende drikke (alle rettigheter). Larsen har også sin egen sangmeny, men den fremføres kun mellom kl 18.00 og 20.45. Bak dette unike konseptet står noen utrettelige sjeler det står respekt av, Agnes Randers-Pehrson og Sturle Rognstad, begge med bakgrunn fra og lang erfaring innen musikk, koreografi og regi. De startet i 1983 Opera Mobile, en uavhengig institusjon som benyttet seg av dyktige freelancere. Norsk Kammeropera, også en frittstående enhet, ble stiftet da de gikk ut av Opera Mobile. - Jeg har gjort bruk av rundt 900 freelance-kunstnere gjennom disse 14 årene, så jeg har god oversikt over hvem som er dyktige innen de respektive fag, sier Agnes Randers-Pehrson. Og det er Levende Jukebox et godt bevis på. Ring 22 17 90 10 el. 22 44 37 79 for bordbestilling. Den vakkert oppussede, tidligere Metodistkirken er dessuten perfekt for private arrangementer. Da tilbyr selvsagt ensemblet musikalske spesialmenyer. Perle II Hvis du ikke lar deg friste av Norsk Kammeroperas matmeny, er Art Deco Café i Platous gt. 2B, et steinkast derfra, et utmerket alternativ til restaurantene i byens sentrum. Prisene er dessuten langt mer behagelig for lommeboken. Vennlig og personlig service kombinert med ujålete, velsmakende mat i rustikke, men lune omgivelser er hva kjøkkensjefen Osman byr på. Fransk og orientalsk inspirert mat med friske råvarer er fellesnevner for den passe omfangsrike menyen. Telefon 22 19 98 20. Ved inngangsdøren har innehaveren latt oppføre en messingplakett med følgende budskap: Røykere velkommen, ikke-røykere på eget ansvar. Dermed er du advart.
Perler på østkanten
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Så lekker kan juletorsken bli
For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Slik velger du drikke til juledesserten
Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.
Les hele sakenEvents single
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Så lekker kan juletorsken bli
For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.
Les hele saken