Perler på østkanten

Er du ikke operafrelst fra før, så blir du det etter en aften hos Norsk Kammeroperas Levende Jukebox i Hollendergaten 8 i Oslo. Tre kvelder i uken, mandag til onsdag, stiller et syngende kammerensemble til din disposisjon.
Redaksjonen
08 August 1997 - 18:47

Du kan velge og vrake fra en rikholdig meny, fra 18 sopranarier via minst like mange duetter og ensembler til et utvalg sakralmusikk og viser. Hver "rett" koster fra 90 til 120 kroner. Best av alt: Det nabobordet bestiller, nyter jo også du godt av. Det er ikke hvem som helst som står på scenen. Kjente navn som Den Norske Operas supertenor av lyrisk dramatisk kaliber, Ivar Gilhuus, Erik Larsen, dramatisk tenor med engasjement hos Folkoperan i Stockholm senere i høst og DNO neste vår (Flaggermusen), den strålende barytonen Ole Jørgen Kristiansen med bakgrunn fra DNO og tyske scener og dypest av alle Eivind Bøksle, kjent radiobass fra programmet Midt i Musikken. Kvinnestemmene håndteres av mezzosopranen Hege Høisæther og sopranene Liv Tandberg, Cecilia Lindvall og Kristin Bjerkerud. Alle unge og lovende. Erik Larsen er sågar kjøkkensjef, en rolle han har gode forutsetninger for å fylle, siden han startet sin yrkeskarriere som sådan. I Hollendergaten byr han på sang og et enkelt, men velsmakende kjøkken: Salater, paier og eget, hjemmebakt olivenbrød. Alt til svært rimelige priser. Det gjelder for øvrig også den ledsagende drikke (alle rettigheter). Larsen har også sin egen sangmeny, men den fremføres kun mellom kl 18.00 og 20.45. Bak dette unike konseptet står noen utrettelige sjeler det står respekt av, Agnes Randers-Pehrson og Sturle Rognstad, begge med bakgrunn fra og lang erfaring innen musikk, koreografi og regi. De startet i 1983 Opera Mobile, en uavhengig institusjon som benyttet seg av dyktige freelancere. Norsk Kammeropera, også en frittstående enhet, ble stiftet da de gikk ut av Opera Mobile. - Jeg har gjort bruk av rundt 900 freelance-kunstnere gjennom disse 14 årene, så jeg har god oversikt over hvem som er dyktige innen de respektive fag, sier Agnes Randers-Pehrson. Og det er Levende Jukebox et godt bevis på. Ring 22 17 90 10 el. 22 44 37 79 for bordbestilling. Den vakkert oppussede, tidligere Metodistkirken er dessuten perfekt for private arrangementer. Da tilbyr selvsagt ensemblet musikalske spesialmenyer. Perle II Hvis du ikke lar deg friste av Norsk Kammeroperas matmeny, er Art Deco Café i Platous gt. 2B, et steinkast derfra, et utmerket alternativ til restaurantene i byens sentrum. Prisene er dessuten langt mer behagelig for lommeboken. Vennlig og personlig service kombinert med ujålete, velsmakende mat i rustikke, men lune omgivelser er hva kjøkkensjefen Osman byr på. Fransk og orientalsk inspirert mat med friske råvarer er fellesnevner for den passe omfangsrike menyen. Telefon 22 19 98 20. Ved inngangsdøren har innehaveren latt oppføre en messingplakett med følgende budskap: Røykere velkommen, ikke-røykere på eget ansvar. Dermed er du advart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her