Du kan velge og vrake fra en rikholdig meny, fra 18 sopranarier via minst like mange duetter og ensembler til et utvalg sakralmusikk og viser. Hver "rett" koster fra 90 til 120 kroner. Best av alt: Det nabobordet bestiller, nyter jo også du godt av. Det er ikke hvem som helst som står på scenen. Kjente navn som Den Norske Operas supertenor av lyrisk dramatisk kaliber, Ivar Gilhuus, Erik Larsen, dramatisk tenor med engasjement hos Folkoperan i Stockholm senere i høst og DNO neste vår (Flaggermusen), den strålende barytonen Ole Jørgen Kristiansen med bakgrunn fra DNO og tyske scener og dypest av alle Eivind Bøksle, kjent radiobass fra programmet Midt i Musikken. Kvinnestemmene håndteres av mezzosopranen Hege Høisæther og sopranene Liv Tandberg, Cecilia Lindvall og Kristin Bjerkerud. Alle unge og lovende. Erik Larsen er sågar kjøkkensjef, en rolle han har gode forutsetninger for å fylle, siden han startet sin yrkeskarriere som sådan. I Hollendergaten byr han på sang og et enkelt, men velsmakende kjøkken: Salater, paier og eget, hjemmebakt olivenbrød. Alt til svært rimelige priser. Det gjelder for øvrig også den ledsagende drikke (alle rettigheter). Larsen har også sin egen sangmeny, men den fremføres kun mellom kl 18.00 og 20.45. Bak dette unike konseptet står noen utrettelige sjeler det står respekt av, Agnes Randers-Pehrson og Sturle Rognstad, begge med bakgrunn fra og lang erfaring innen musikk, koreografi og regi. De startet i 1983 Opera Mobile, en uavhengig institusjon som benyttet seg av dyktige freelancere. Norsk Kammeropera, også en frittstående enhet, ble stiftet da de gikk ut av Opera Mobile. - Jeg har gjort bruk av rundt 900 freelance-kunstnere gjennom disse 14 årene, så jeg har god oversikt over hvem som er dyktige innen de respektive fag, sier Agnes Randers-Pehrson. Og det er Levende Jukebox et godt bevis på. Ring 22 17 90 10 el. 22 44 37 79 for bordbestilling. Den vakkert oppussede, tidligere Metodistkirken er dessuten perfekt for private arrangementer. Da tilbyr selvsagt ensemblet musikalske spesialmenyer. Perle II Hvis du ikke lar deg friste av Norsk Kammeroperas matmeny, er Art Deco Café i Platous gt. 2B, et steinkast derfra, et utmerket alternativ til restaurantene i byens sentrum. Prisene er dessuten langt mer behagelig for lommeboken. Vennlig og personlig service kombinert med ujålete, velsmakende mat i rustikke, men lune omgivelser er hva kjøkkensjefen Osman byr på. Fransk og orientalsk inspirert mat med friske råvarer er fellesnevner for den passe omfangsrike menyen. Telefon 22 19 98 20. Ved inngangsdøren har innehaveren latt oppføre en messingplakett med følgende budskap: Røykere velkommen, ikke-røykere på eget ansvar. Dermed er du advart.
Perler på østkanten
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.
Les hele sakenLengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30
K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
Les hele saken