Plastflaske kommer sterkt

Ny type plastflaske med like gode egenskaper for vinen som glass vinner terreng.

Mange amerikanske mat- og drikkevarefirmaer har nå fått øynene opp for denne emballasjevarianten. En av dem er den kaliforniske vinprodusenten Sutter Home, skriver www.packnews.no .

- Vi satser nå eksklusivt på 187ml PET-flasker med SiOx barrieresjikt for våre vinmerker til eget marked.

Veier en sjettedel av glass
 De veier bare en sjettedel av tilsvarende glassflasker, og våre kunder får den samme mengden vin i en formatmessig mindre emballasje, som også er uknuselig og miljøvennlig.

- I tillegg tilfredsstiller disse plastflaskene alle våre kvalitetskrav: Vinens aroma og smak forblir intakt takket være den indre barrieren av pådampet SiOx, sier Home.

Teknologien med å belegge en standard PET-flaske innvendig med et ultratynt sjikt av SiOx (silisiumoksid) kommer fra tyske KHS.

Lang levetid for vinen
Metoden kalt "InnoPET Plasmax" tilfører polyesteren barriereegenskaper på høyde med glassflaskenes, ifølge KHS. Den inerte, smaksnøytrale SiOx'en hindrer oksygenet i å trenge inn til innholdet og karbondioksidet i å slippe ut.

Dette resulterer i lang levetid for vinen uten å gå på kompromiss med noe som helst med hensyn til kvaliteten.

Stor aksept
- En slik "glassbarriere" er allerede blitt akseptert av øl-, vin- og spritprodusentene, heter det hos Ball. - Da sjiktet alltid forblir intakt, kan tomme flasker lagres før fylling i nærmest ubegrenset tid.

- Et annet viktig aspekt som bidrar til at plasmabelagte plastflasker vinner anerkjennelse, og ikke bare i USA, er den gunstige miljøprofilen. De kan resirkuleres komplett flaske til flaske fordi det tynne SiOx-sjiktet ikke har noen som helst negativ innvirkning på gjenvinningsprosessen. Det skriver www.packnews.no .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen