Polet gransker likevel enkelte leverandører

Vinmonopolets styre vil se nærmere på kundeforholdet til et par-tre leverandører ut over granskingen av importfirmaet Ekjord AS.

Styreleder Harald Arnkværn sier imidlertid at den eksterne granskingen av polets innkjøpsrutiner er avsluttet.
 
Vinmonopolets styre fikk onsdag en redegjørelse om rapporten som advokat Erling Grimstad har utarbeidet.
- Det er ikke grunnlag for reaksjoner mot flere ansatte, men rapporten har avdekket en del systemsvikt, særlig på innkjøpssiden. Her er det satt i verk en del tiltak, og flere vil komme, sier Arnkværn.
 
Han vil ikke si noe om hvilke leverandører polets ledelse nå skal gå nærmere etter i sømmene.
 
Grøholt er lettet
Administrerende direktør Grøholt sier at granskingen har vært grundig.
- Jeg er svært glad for at det ikke blir nødvendig med flere personalreaksjoner, men det er påpekt svakheter og svikt i systemene. Det skal vi korrigere. Hele organisasjonen skal lære av det som er skjedd. Jeg tror alle ansatte puster lettet ut over denne rapportens konklusjon, sier Grøholt til NTB.
 
Arnkværn sier at tidligere reaksjoner mot ansatte blir opprettholdt. To personer er oppsagt, mens tre er forflyttet. Begge de oppsagte og en av de forflyttede nekter å godta dette, og sakene havner nå i retten.
 
Grimstad sier imidlertid at det er snakk om markante og gjentatte brudd på det etiske regelverket.
 
I rapporten sier han at det ikke er belegg for å hevde at det hersker en ukultur i Vinmonopolet, i betydningen systematiske og omfattende regelbrudd som er sosialt akseptert.
 
Kilde: NRK / NTB.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen