Politiet i Bergen stengte spisesteder

Politiet i Bergen stengte spisesteder

Kritikk mot kommunen etter aksjon mot useriøse serveringssteder.
08 Mai 2012 - 15:21

Fredag ble det gjennomført en aksjon mot flere serveringssteder i Bergen. Aksjonen var et samarbeid mellom politiet, Skatt Vest, Kemneren i Bergen, Mattilsynet og kommunens kontor for skjenkesaker.

Alle de sju serveringsstedene som ble stengt manglet nødvendig serveringsbevilling.

– I serveringsloven står det at alle som driver servering av mat eller drikke, skal ha en serveringsbevilling. Det hadde ikke disse stedene, sier leder Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune til ba.no.

Disse stedene ble stengt:

• Pizzabakeren Stølegaten
• BIT Galleriet
• Kebab House
• Eat my Muffin
• Burger experten
• Isabella Isbar
• Emil Kebab

– Vi har somlet litt med å sende inn dokumentasjon, sier Jonas Grønvold, daglig leder i BIT-kjeden.

Da de fikk beskjed om å stenge, scannet han dokumentene og sendte de over til kontor for skjenkesaker i Bergen kommune. Der skal han imidlertid fått beskjed om at det var for sent p å dagen. Dermed måtte spisestedet holde stengt over helga.

– For hver dag vi må holde stengt, taper vi 20 - 30 000 kroner. Lørdag er normalt en veldig god dag, sier BIT-lederen.
Gründeren av Eat my Muffin, Guro Ingeline Myhre, sier til ba.no at det ikke stemmer at de måtte stenge.

Etter å ha skaffet den etterspurte dokumantasjonen til veie, ringte hun skjenkekontoret - hvor de ansatte var gått for dagen.

– Det er jo litt merkelig at de går fra jobb rett etter en slik kontroll, hvor så mange steder blir stengt, mener Myhre. Hun sendte i stedet dokumentasjonen til Mattilsynet, som lot stedet holde åpent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her