Populære vinprodusenter åpner sine dører i California

Far Niente Winery samt Spring Mountain Vineyard åpner sine dører for vininteresserte. Sistnevnte har holdt stengt for turister siden 1992, men åpner nå altså sine dører på nytt. Til garantert stor glede for dem som vet å sette pris på deres fabelaktige vi
Redaksjonen
05 Januar 2004 - 01:00

Far Niente Winery, som produserer kritikerroste viner basert på Cabernet Sauvignon samt Chardonnay, åpner sine dører for publikum samtidig som de feirer 25 år i bransjen. Riktig nok ble Far Niente grunnlagt i 1855, men gikk under i forbindelse med forbudstiden i begynnelsen av forrige århundre. Det var først i 1979 at Gil Nickel kjøpte eiendommen og påbegynte restaureringen. Nickel døde sist høst, men omvisningen på eiendommen inkluderer også en titt på Nickels store samling av gamle racerbiler. Dette, i tillegg til en tur i vinkjelleren samt smaking av husets tre viner, er hva du får for den nette sum av $40. For ytterligere informasjon; www.farniente.com.

Spring Mountain Vineyard er for oss nordmenn best kjent som vineiendommen i 80-tallets store såpeserie; "Falcon Crest". Få her hjemme visste vel da at det dreide seg om eiendommen til en høyt respektert vinprodusent. Besøkstallene eksploderte i etterkant av den populære serien, noe som førte til at både eiendommen og vinproduksjonen ble skadelidende. Eiendommen ble i 1992 solgt til Jacob Safra som også nå eier tre andre naboeiendommer. Safra så seg nødt til å stenge dørene og i en tid konsentrere seg om å gjenoppbygge eiendommens kvalitetsry. Nå åpner de altså igjen, men kun etter avtale.

For $25 får du smake husets viner, faktisk i "Villa Miravalle"; huset som ble benyttet i tv-serien. I tillegg får du en 90-minutters guidet tur på eiendommen og i vinmarkene, en tur i de underjordiske vinkjellerne samt se nærmere på gamle dagers produksjonsutstyr. For ytterligere informasjon; www.springmtn.com

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her