Pris til Pepsi Max

Pepsi Max har fått ACNielsens Merkestyrkepris for 2007. Merket ble best av 36 kandidater.
Redaksjonen
19 April 2007 - 11:00

Restaurantgjester og restauranter blir stadig mer bevisst på kosthold. Derfor velger fler og fler sukkerfrie drikker fremfor drikker med sukker. Pepsi Max er en sterk merkevare uten sukker, mener AC Nielsen. Selskapet har gitt Pepsi Max Merkestyrkeprisen for 2007.

Tidligere har blant annet Toro, Farris, og Coca-Cola blitt tildelt denne utmerkelsen.

I juryens begrunnelse heter det at Pepsi Max har klart å styrke posisjonen sin ytterligere på tross av stadig tøffere konkurranse i et voksende marked.

Mer sukkerfritt
- En merkevare må styrkes over flere dimensjoner. Den skal ha et klart budskap som forbrukere forstår og ser verdien av, langsiktighet, samtidig som merket er enkelt og tilgjengelig i en kjøpssituasjon. Pepsi Max sin suksess er et resultat av et godt profesjonelt håndverk innen markedsføring, sier juryleder Georg Ellingsen i ACNielsen i en pressemelding.

- En stor fjær i hatten for oss, kommenterer Atle Jacobsen, Country Manager i PepsiCo Norge.

Tall fra de tre første månedene i år viser at nesten 56 prosent av colamarkedet var sukkerfritt. Det er en vekst på mer enn ni prosent siden årsskiftet. Det er den høyeste andelen for sukkerfri cola noen gang.

36 innstilt
Hele 36 merker ble innstilt til årets Merkestyrkepris. Bakgrunnsdata om salg, omsetningsandeler og medieinvesteringer for merkene og deres respektive produktkategorier ble samlet inn i løpet av nominasjonsprosessen, og tilliten hos forbruker ble evaluert.

- Å komme til årets finale i ACNielsen Merkestyrkepris har vært vanskeligere enn noen gang. Etter en lang og grundig nominasjonsprosess ble vi stående igjen med fire sterke kandidater som alle er velkjente merker og har preget norsk dagligvare i 2006: Stimorol, Pepsi Max, Kims og Hansa var blant finalistene , sier Ellingsen. 

Siden introduksjonen i 1994 har Pepsi Max hatt en kontinuerlig vekst i salg og markedsandel. Pepsi Max er en klar markedsleder innen sukkerfri brus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her