Nye Re-naa får en helt annen look.
Nye Re-naa får en helt annen look.

Re-naa på flyttefot

Stavangers første Michelinstjernerestaurant Re-naa flytter til nytt lokale på nyåret.

- Etter ni års god drift i Breitorget er tiden moden for videre utvikling, sier Sven Erik Renaa og utdyper:  - Vi ønsker å utvikle RE-NAA videre, fornye oss, og absolutt ikke stå stille. Det betyr at vi lader om for å møte utviklingen og fremtiden blant de beste restaurantene i Europa. Vi endrer ikke på antall sitteplasser, men vi får større kjøkken, et nytt utviklings- og forskningskjøkken og en nydelig bar. Vi skal ta imot våre gjester på en enda bedre måte, og får nå mulighet til å heve den totale gjesteopplevelsen til et enda høyere nivå.  

Lokalet restauranten flytter inn i er det nye Eilert Smith Hotel som åpner i Nordbøgata 8, i en nyrenovert funkisbygning fra 1937. Bygget er opprinnelig tegnet av Stavangerarkitekten Eilert Smith.

Hotellfasaden.

- De store vindusflatene, den vakre funkisfasaden og utsikten til innseilingen var viktige punkter da vi bestemte oss for å flytte. Designet fra Arkitekt Trodahl var også fristende. De nye lokalene til RE-NAA blir spesialtilpasset for oss og vil gjøre det til en fryd å være gjest eller ansatt, forteller han og fortsetter:

- Det å flytte en restaurant som allerede har stjerne i Guide Michelin, er både litt skummelt og kan være risikabelt. Vi er på et nivå der vi blir målt hver dag på det vi gjør, men det gir meg nye muligheter til å videreutvikle min kreativitet og spontanitet – og både min kone Torill og jeg mener at neste skritt nå, etter ni år med restaurantene samlet under samme tak, er å skape nye opplevelser – ikke bare for våre gjester, men også for å videreutvikle oss selv og våre.

Renaa: Matbaren fortsetter i Breitorget som i dag, og en ny vinbar kommer Re-Naas  lokale i Breitorget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen