Refses for ulovlig lange arbeidsdager

Refses for ulovlig lange arbeidsdager

Tjuvholmen-kokk jobbet 14-timersdager.

Bølgen og Moi får smekk av Arbeidstilsynet etter at de har avslørt ulovlig lange arbeidsdager på restaurantkjøkkenet på Tjuvholmen i Oslo, skriver Dagbladet.

Under et uanmeldt innsyn i juli avdekket Arbeidstilsynet det som de selv kaller for «mange og omfattende brudd på arbeidsmiljøloven».

I tilsynsrapporten kommer det blant annet fram at en kokk jobbet 327,5 timer i juli. Tre av ukene jobbet kokken mer enn 78 timer og flere av dagene varte mer enn 14 timer.

Arbeidstilsynet har nå gitt restauranten seks pålegg som de må gjennomføre innen 4. oktober, blant annet kreves det at Bølgen og Moi må føre kontroll med at de ansatte ikke jobber lengre enn det loven tillater.

Administrerende direktør for Bølgen og Moi, Harald Berger, sier de «er glade for at Arbeidsministeren varsler økt bruk av uanmeldt tilsyn i bransjen vår».

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi har hatt uanmeldt tilsyn i vår travleste sommermåned og vi har fått ulike pålegg og vil gjennomgå disse. Vi tar dette alvorlig og vi vil selvfølgelig rette opp i de punktene som er belyst, sier Berger til Dagbladet. Han sier at alle som har jobbet overtid har fått fullt betalt for dette.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen