Rekordene ble slettet

Omsetningsrekordene for serveringsstedene rundt Bragernes torg i Drammen gikk i taket under Elvefestivalen.

- Det var fullt fra vi åpnet til vi stengte. Vi kunne ikke klart mer, var meldingen fra de fleste restaurantene etter festivalen.
 
Veldig få ville ut med eksakte beløp, men ingen hadde gjort det dårligere enn under tidligere festivaler, skriver Drammens Tidende.
 
Dermed tyder mye på at festivaler som er godt planlagt er en gullgruve for utelivsbransjen.
 
Klarte ikke mer
-Fredag var roligere enn lørdag. Men vi klarer rett og slett ikke å selge mer utover kvelden enn vi gjorde lørdag, sier daglig leder av Lauritz, Marianne Engebretsen.
 
Omsetningen lørdag var nesten tre ganger så stor på Lauritz som en vanlig lørdag og ølsalget dobbelt så stort.
- Vi solgte 1400 halvlitere med pils lørdagen. Det er dobbelt så mye som en vanlig lørdag, sier Engebretsen.
 
Mye matsalg
- Vanvittig bra, konkluderte daglig leder på Skutebrygga, Tomas Hernandez.
 
- Vi økte ukesomsetningen med vel 15 prosent i forhold til fjoråret. Så høy ukesomsetning har vi aldri hatt. Veldig mye av økningen var salg av mat. Folk kom jo allerede ved 12-tiden på formiddagen. Vi hadde fullt kjør helt til vi stengte rett etter klokken ett om natten. Syttende mai blir bare småtteri i forhold til dette, sier han.
 
Ny rekord
- Vi satte ny omsetningsrekord og doblet omsetningen vår fra i fjor. Det ble solgt mye mat, men under Elvefestivalen drikker også folk mer enn ellers. Elvefestivalen er størst. Mye større enn 17. mai og Skisprinten, forklarer daglig leder på Z, Monica dos Santos.
 
Stappfullt
- Rekordomsetning. Vi kunne rett og slett ikke solgt mer uten større lokaler. Det var jo stappfullt hele dagen, sier Amrik Singh, på Cafe Unique.
 
Han oppgir omsetningen bare av øl til 2000 halvlitere. Vanligvis ligger dette salget på rundt 5-600 på en lørdag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen