Renaa flytter restauranten som blir mer intim

Renaa flytter restauranten som blir mer intim

I anledning femårsjubileet blir Renaa:Restauranten til RE-NAA og flytter opp på gateplan på Breitorget i Stavanger.
Redaksjonen
26 November 2014 - 05:00

Den nye restauranten blir enda mer intim med plass til 22 gjester fra 24. november. Sven Erik Renaa og tre av kokkene fra Renaa:Restauranten som har holdt til i underetasjen til Matbaren i fem år, vil fra nå av innby til det de kaller «kokkens egen lekegrind der gjesten kan reservere bord og bli del av en kulinarisk kveldsforestilling hvor kokken selv bringer den ferdige maten til bordet».

Trøndersk humor må med

– Fem år er kort tid på kalenderen, men et langt lerret i den raske, gastronomiske utviklingen, fastslår restauratør Torill Renaa.
– Nyrigging og fornyelse av konseptene i Renaa-kvartalet vil ta hensyn til den siste utviklingen i markedet lokalt, og hva gjestene etterspør.

– Matmessig vil det meste handle om Rogaland, ispedd en dæsh trøndersk humor, ei bøtte med erfaring og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss, sier Sven Erik og legger til:

– Det viktigste er at vi gjør det på vår måte med løftet blikk og nysgjerrigheten som bor i oss. Dette blir mitt lille «studio» hvor jeg kan jobbe enda tettere med våre beste leverandører, kreere innovative retter med gode smaker som representerer vårt landskap og da spesielt vårt landbruk og fiske… Dette skal være et råvarefokusert kjøkken hvor kun teknikk skal anvendes hvis det gjør retten bedre. Fokuset er ekte råvarer, sjømat, grønnsaker, frukt og urter hvor kjøtt skal være med men må kanskje nøye seg med å spille annenfiolin til tider. Ekte og naturlig er to nøkkelord! Humor og energi er to andre.

Jordnært og dynamisk

Kjellerlokalet som i sin tid huset Stanvangers første gourmetrestaurant, Jans Mat- og Vinhus, skal fortsatt fungere som selskapslokale og personalet som ikke blir med til RE-NAA fortsetter i Matbaren.

– Vi vil fortsatt by det varierte klientellet som fyller opp dette lokalet, på ærlig, jordnær mat i et dynamisk miljø der det flere ganger til dagen er et skikkelig trøkk. I tillegg må vi være på tå hev hele tiden; i Matbaren møtes syklubben, shopperne, jentegjengen og kinofolket med dem som har noe å feire, skal møte kunder eller vil ha en markering med kolleger. Alle disse gjestene skal møtes like hjertelig. Alle er like viktige. Så er det vår profesjonelle utfordring å gi dem en trivelig, ukomplisert opplevelse over god mat og drikke. Rett og slett gjøre det enkelt å være kunde, det er vårt mål. Hele tiden, fastslår Renaas.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her