Renaa flytter restauranten som blir mer intim

Renaa flytter restauranten som blir mer intim

I anledning femårsjubileet blir Renaa:Restauranten til RE-NAA og flytter opp på gateplan på Breitorget i Stavanger.
Redaksjonen
26 November 2014 - 05:00

Den nye restauranten blir enda mer intim med plass til 22 gjester fra 24. november. Sven Erik Renaa og tre av kokkene fra Renaa:Restauranten som har holdt til i underetasjen til Matbaren i fem år, vil fra nå av innby til det de kaller «kokkens egen lekegrind der gjesten kan reservere bord og bli del av en kulinarisk kveldsforestilling hvor kokken selv bringer den ferdige maten til bordet».

Trøndersk humor må med

– Fem år er kort tid på kalenderen, men et langt lerret i den raske, gastronomiske utviklingen, fastslår restauratør Torill Renaa.
– Nyrigging og fornyelse av konseptene i Renaa-kvartalet vil ta hensyn til den siste utviklingen i markedet lokalt, og hva gjestene etterspør.

– Matmessig vil det meste handle om Rogaland, ispedd en dæsh trøndersk humor, ei bøtte med erfaring og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss, sier Sven Erik og legger til:

– Det viktigste er at vi gjør det på vår måte med løftet blikk og nysgjerrigheten som bor i oss. Dette blir mitt lille «studio» hvor jeg kan jobbe enda tettere med våre beste leverandører, kreere innovative retter med gode smaker som representerer vårt landskap og da spesielt vårt landbruk og fiske… Dette skal være et råvarefokusert kjøkken hvor kun teknikk skal anvendes hvis det gjør retten bedre. Fokuset er ekte råvarer, sjømat, grønnsaker, frukt og urter hvor kjøtt skal være med men må kanskje nøye seg med å spille annenfiolin til tider. Ekte og naturlig er to nøkkelord! Humor og energi er to andre.

Jordnært og dynamisk

Kjellerlokalet som i sin tid huset Stanvangers første gourmetrestaurant, Jans Mat- og Vinhus, skal fortsatt fungere som selskapslokale og personalet som ikke blir med til RE-NAA fortsetter i Matbaren.

– Vi vil fortsatt by det varierte klientellet som fyller opp dette lokalet, på ærlig, jordnær mat i et dynamisk miljø der det flere ganger til dagen er et skikkelig trøkk. I tillegg må vi være på tå hev hele tiden; i Matbaren møtes syklubben, shopperne, jentegjengen og kinofolket med dem som har noe å feire, skal møte kunder eller vil ha en markering med kolleger. Alle disse gjestene skal møtes like hjertelig. Alle er like viktige. Så er det vår profesjonelle utfordring å gi dem en trivelig, ukomplisert opplevelse over god mat og drikke. Rett og slett gjøre det enkelt å være kunde, det er vårt mål. Hele tiden, fastslår Renaas.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her