Renaa flytter restauranten som blir mer intim

Renaa flytter restauranten som blir mer intim

I anledning femårsjubileet blir Renaa:Restauranten til RE-NAA og flytter opp på gateplan på Breitorget i Stavanger.

Den nye restauranten blir enda mer intim med plass til 22 gjester fra 24. november. Sven Erik Renaa og tre av kokkene fra Renaa:Restauranten som har holdt til i underetasjen til Matbaren i fem år, vil fra nå av innby til det de kaller «kokkens egen lekegrind der gjesten kan reservere bord og bli del av en kulinarisk kveldsforestilling hvor kokken selv bringer den ferdige maten til bordet».

Trøndersk humor må med

– Fem år er kort tid på kalenderen, men et langt lerret i den raske, gastronomiske utviklingen, fastslår restauratør Torill Renaa.
– Nyrigging og fornyelse av konseptene i Renaa-kvartalet vil ta hensyn til den siste utviklingen i markedet lokalt, og hva gjestene etterspør.

– Matmessig vil det meste handle om Rogaland, ispedd en dæsh trøndersk humor, ei bøtte med erfaring og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss, sier Sven Erik og legger til:

– Det viktigste er at vi gjør det på vår måte med løftet blikk og nysgjerrigheten som bor i oss. Dette blir mitt lille «studio» hvor jeg kan jobbe enda tettere med våre beste leverandører, kreere innovative retter med gode smaker som representerer vårt landskap og da spesielt vårt landbruk og fiske… Dette skal være et råvarefokusert kjøkken hvor kun teknikk skal anvendes hvis det gjør retten bedre. Fokuset er ekte råvarer, sjømat, grønnsaker, frukt og urter hvor kjøtt skal være med men må kanskje nøye seg med å spille annenfiolin til tider. Ekte og naturlig er to nøkkelord! Humor og energi er to andre.

Jordnært og dynamisk

Kjellerlokalet som i sin tid huset Stanvangers første gourmetrestaurant, Jans Mat- og Vinhus, skal fortsatt fungere som selskapslokale og personalet som ikke blir med til RE-NAA fortsetter i Matbaren.

– Vi vil fortsatt by det varierte klientellet som fyller opp dette lokalet, på ærlig, jordnær mat i et dynamisk miljø der det flere ganger til dagen er et skikkelig trøkk. I tillegg må vi være på tå hev hele tiden; i Matbaren møtes syklubben, shopperne, jentegjengen og kinofolket med dem som har noe å feire, skal møte kunder eller vil ha en markering med kolleger. Alle disse gjestene skal møtes like hjertelig. Alle er like viktige. Så er det vår profesjonelle utfordring å gi dem en trivelig, ukomplisert opplevelse over god mat og drikke. Rett og slett gjøre det enkelt å være kunde, det er vårt mål. Hele tiden, fastslår Renaas.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen