Resultater NM i østersåpning 2011

Årets mesterskap ble en publikumsuksess i det landets fremste kokker kjempet om seieren i Norges tøffeste konkurranse.
13 Juni 2011 - 17:55

Søndag 12. juni gikk årets NM i østersåpning av stabelen foran tusenvis av tilskuere på Aker Brygge.

Aker Brygge viste seg fra sin mest flatterende side første pinsedag og dannet derfor en perfekt ramme for årets østersåpning som er det 14. i rekken arrangert av Apéritif. Årets NM noterte ikke bare rekordsoppslutning når det gjelder antall deltakere, men også et markant skifte i plassering på pallen.
 
Xiang Xu fra Restauranthuset Operaen slo nemlig fem ganger norgesmester, Heini Petersen, nå freelance-kokk, hårfint. Sluttiden ble den samme, men Xu hadde flere bonuspoeng og færre straffepoeng, derfor slo juryen fast at Xu kvalifiserte for norgesmestertittelen. Og til tittelen tidenes gladeste vinner. Han skal derfor representere Norge i østers-VM som finner sted i Galway, Irland siste helgen i september.
 
 
Maria Petersen tok for andre år på rad konkurransens pris for beste presentasjon, mens hennes far, Heini Petersen, hadde konkurransens raskeste tid; 2.07 på 20 østers.
 
Vi gratulerer Xiang Xu med årets mesterskapstittel!
 
Resultatliste NM i østersåpning, Oslo 12. juni 2011:
 
Finale (30 østers):

Nr

Navn

Arbeidssted

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

3:41

96

19

4:58

2.

Heini Petersen

Freelance

3:16

112

10

4:58

3.

Maria Petersen

Freelance

4:37

68

20

5:25

4.

Gorm Nørum

Café Skansen

4:23

144

5

6:42

Innledende runder (20 østers):

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Heini Petersen

Freelance

2:07

52

9

2:50

2.

Maria Petersen

Freelance

3:10

48

17

3:41

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

2:28

100

15

3:53

4.

Gorm Nørum

Café Skansen

2:49

124

6

4:47

5.

Andreas Christensen

Palace Grill

4:12

40

0

4:52

6.

Alain Leblonnet

Le Noblet

2:50

140

0

5:10

7.

Leif Magne Grastveit

Cru Vin & Kjøkken

4:36

60

3

5:33

8.

Mathias Don Santos Erdahl Henriques

Tjuvholmen Sjømagasin

4:22

92

0

5:54

9.

Roger Havik

Kunstnernes Hus

3:40

136

0

5:56

10.

Leif Åge Huru

Freelance

3:44

140

0

6:04

11.

Atle Korsmo

Rønningen Gård

2:58

188

0

6:06

12.

Ramji Gautam

Cru Vin & Kjøkken

4:28

116

5

6:19

13.

Bjørn Ekelund

Solsiden

4:23

116

0

6:19

14.

Fredrik Haslerud

Bølgen & Moi Tjuvholmen

4:00

162

0

6:42

15.

Anders Erlandsson

Cru Vin & Kjøkken

5:52

64

7

6:49

16.

Nils Lønningdal

Grefsenkollen Restaurant

4:50

134

0

7:04

17.

Ruth Johnsen

Nordsjøen

4:54

132

0

7:06

18.

Anja Vareland Sævestad

Carls Kjøkken

6:46

80

0

8:06

19.

Anders Havik

Cantina Cortina

5:26

204

0

8:50

20.

Eirik Medhus

Grefsenkollen Restaurant

7:01

146

0

9:27

21.

Stein Robert Flatmoe

Freelance

5:38

238

0

9:36

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her