Resultater NM i østersåpning 2011

Årets mesterskap ble en publikumsuksess i det landets fremste kokker kjempet om seieren i Norges tøffeste konkurranse.
13 Juni 2011 - 17:55

Søndag 12. juni gikk årets NM i østersåpning av stabelen foran tusenvis av tilskuere på Aker Brygge.

Aker Brygge viste seg fra sin mest flatterende side første pinsedag og dannet derfor en perfekt ramme for årets østersåpning som er det 14. i rekken arrangert av Apéritif. Årets NM noterte ikke bare rekordsoppslutning når det gjelder antall deltakere, men også et markant skifte i plassering på pallen.
 
Xiang Xu fra Restauranthuset Operaen slo nemlig fem ganger norgesmester, Heini Petersen, nå freelance-kokk, hårfint. Sluttiden ble den samme, men Xu hadde flere bonuspoeng og færre straffepoeng, derfor slo juryen fast at Xu kvalifiserte for norgesmestertittelen. Og til tittelen tidenes gladeste vinner. Han skal derfor representere Norge i østers-VM som finner sted i Galway, Irland siste helgen i september.
 
 
Maria Petersen tok for andre år på rad konkurransens pris for beste presentasjon, mens hennes far, Heini Petersen, hadde konkurransens raskeste tid; 2.07 på 20 østers.
 
Vi gratulerer Xiang Xu med årets mesterskapstittel!
 
Resultatliste NM i østersåpning, Oslo 12. juni 2011:
 
Finale (30 østers):

Nr

Navn

Arbeidssted

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

3:41

96

19

4:58

2.

Heini Petersen

Freelance

3:16

112

10

4:58

3.

Maria Petersen

Freelance

4:37

68

20

5:25

4.

Gorm Nørum

Café Skansen

4:23

144

5

6:42

Innledende runder (20 østers):

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Heini Petersen

Freelance

2:07

52

9

2:50

2.

Maria Petersen

Freelance

3:10

48

17

3:41

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

2:28

100

15

3:53

4.

Gorm Nørum

Café Skansen

2:49

124

6

4:47

5.

Andreas Christensen

Palace Grill

4:12

40

0

4:52

6.

Alain Leblonnet

Le Noblet

2:50

140

0

5:10

7.

Leif Magne Grastveit

Cru Vin & Kjøkken

4:36

60

3

5:33

8.

Mathias Don Santos Erdahl Henriques

Tjuvholmen Sjømagasin

4:22

92

0

5:54

9.

Roger Havik

Kunstnernes Hus

3:40

136

0

5:56

10.

Leif Åge Huru

Freelance

3:44

140

0

6:04

11.

Atle Korsmo

Rønningen Gård

2:58

188

0

6:06

12.

Ramji Gautam

Cru Vin & Kjøkken

4:28

116

5

6:19

13.

Bjørn Ekelund

Solsiden

4:23

116

0

6:19

14.

Fredrik Haslerud

Bølgen & Moi Tjuvholmen

4:00

162

0

6:42

15.

Anders Erlandsson

Cru Vin & Kjøkken

5:52

64

7

6:49

16.

Nils Lønningdal

Grefsenkollen Restaurant

4:50

134

0

7:04

17.

Ruth Johnsen

Nordsjøen

4:54

132

0

7:06

18.

Anja Vareland Sævestad

Carls Kjøkken

6:46

80

0

8:06

19.

Anders Havik

Cantina Cortina

5:26

204

0

8:50

20.

Eirik Medhus

Grefsenkollen Restaurant

7:01

146

0

9:27

21.

Stein Robert Flatmoe

Freelance

5:38

238

0

9:36

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her