«Rett hjem» fra Systembolaget

Systembolaget får levere på døra, mens svenske bønder fremdeles ikke får selge alkohol.

Sveriges regjering har bestemt at Systembolaget skal få tillatelse til å levere varer hjem til kundene. Det melder Sveriges Radio. Ordningen innføres først som et forsøk i seks ulike områder i løpet av høsten.

– Vi vil følge med på om Systembolaget på vanlig måte kan opprettholde alderskontrollen, ikke selge til personer som har et alkoholproblem og så videre, sier barne- og eldreminister Maria Larsson.

Regjeringen har samtidig sagt nei til forslaget om å tillate salg av egenproduserte alkoholholdige drikker på gårder. En utredning om gårdssalg ble lagt fram for to år siden.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen