Rike ukrainere stiller krav

Rike ukrainere gjør at kokker i Hafjell må følge med i timen.

- For mine kunder er ikke prisen viktig, sier Olga Ivanova Nikishova Melbye. Hun bringer inn kravstore vinterturister til Hafjell - fra Ukraina.
 
De nye kundene er ikke opptatt av pris, men av kvalitet. Derfor skal de ha varm mat til frokost, lunsj og middag.
 
Service
Det er to forskjellige kulturer det handler om. Nordmenn vil ha en sunn og enkel frokost, mens ukrainerne skal ha varm frokost.
 
- I Ukraina spiser folk tre varme måltider om dagen. De vil ikke ha brød, juice og pålegg til frokost. Derfor ber de gjerne om å få cateret frokost, det vil si at hotellets kokker må komme med varm frokost, sier hun til Gudbrandsdølen Dagningen.
 
Arne Kjelsnes ved Hafjell Hotell og Apartments hadde ved nyttår fire store leiligheter med ukrainske gjester fra Melbye. De bestilte kokk med varm mat til frokost.
 
Må ikke sove
- Vi må ikke sove i timen nå. Når gjestene kommer fra andre deler av verden med andre krav og behov, må vil tilpasse oss. Dette er en gruppe gjester som vil ha høy service, og de er villig til å betale for det. Dette er første gang i mine 25 år i bransjen at jeg hører en operatør si at prisen ikke betyr noe, sier Kjelsnes.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen