Roald Dahls vinsamling på auksjon

Én kasse Leoville Las-Cases 1982 og én flaske Massandra 1830 med i morgendagens auksjonen over Roald Dahls eiendeler. Også private fotografier og andre spennende "skatter" er med når Christies i London setter i gang auksjonen.
Redaksjonen
12 Desember 2004 - 01:00

Det er Felicity (Liccy) Dahl, Roalds kone, som har plukket ut enkelte godbiter fra forfatterens vinkjeller. I tiden før han døde i 1990, rakk han å fylle sin vinkjeller med svært spennende viner, for det meste slottsviner fra Bordeaux. Det var hovedsaklig viner fra 1982 og 1983 som inntok kjelleren i enorme mengder. Også store mengder burgunder fant veien til hans skattkammer.

Massandraen fra 1830 var en gave fra Eric Abraham, som i 1989 produserte filmen Danny og den store fasanjakten.
- Han spurte Roald om han kunne få rettighetene til "Verdens største fersken", men han nektet fordi han mente at det ville være umulig å filmatisere denne, forteller Felicity.
- Deretter fikk han plutselig rettigheten likevel, uten å betale noe for den.

Hoveddelen av det som skal auksjoneres er Dahls egne fotografier, spesielle tegninger samt originaler av lydbøker og tegnefilmer.

- Roald Dahl var en talentfull fotograf. Mange av de bildene som nå auksjoneres har tidligere aldri vært vist for offentligheten, og gir et sjeldent innsyn i forfatterens private verden, forteller Hugh Edmeades hos Christies.

Auksjonen finner sted hos Christies i King Street i London. Inntektene går til "Roald Dahl Museum and Story Centre" i Great Missenden, Buckinghamshire som åpner i 2005.

Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her