Roberto Bava leide Boeing 737 til Vinexpo for sine oppgitte kolleger

Roberto Bava i Piemonte var så frustrert over sine vinkollegers klager over deres økonomiske problemer at han like godt leide et Boeing 737 og fraktet dem over til Bordeaux for en dag.
Redaksjonen
24 Juni 2005 - 01:00

Den respekterte vinprodusenten uttalte at vinbransjen definitivt har sine problemer å stri med, men at han også fant det vanskelig å overtale sine kolleger til å ta kostnaden forbundet med å være tilstede under Vinexpo.
- Verdens viner sliter og markedet er svært vanskelig. Barolo- og Barbaresco-produsentene sliter imidlertid like mye som våre kolleger i Bordeaux, sier Bava, og fortsetter: - Men dersom du har problemer, er ikke løsningen å lukke døren til omvedenen - den vil fortsatt være der den dagen du kommer ut igjen.
 
Derfor tok Bava situasjonen i egne hender - betalte €45.000 for et fly, og fylte det med produsenter, journalister, representanter for handelskammeret, samt den lokale bankdirektøren og andre av områdets profesjonelle innen vin.
 
Omlag 120 personer ankom dermed Bordeaux - underveis godt behandlet med ubegrensede mengder musserende vin, gourmet-sjokolade, ekte nougat fra Piemonte samt den lokale avisen, La Stampa, som selvsagt hadde en bred omtale av stuntet. Til og med et godt forråd av salami og ferskt brød for gruppens planlagte lunch ble brakt med.
- Det hele var litt komplisert, for når du først leier et helt fly, må du nesten fylle det opp. Men det gikk bra til slutt - alle hadde det strålende, forteller Bava.
 
Bava, som også er president for handelsgruppen Confindustria, understreker viktigheten av at produsentene viser seg på Vinexpo.
- Man kan ikke få uttrykt sterkt nok hvor nyttig det er for oss å benytte fire til fem timer sammen med andre profesjonelle som også er i samme situasjon.
 
Det hører med til historien at Italias aller viktigste bransjeledd innen vin; ICE (Istituto per il Commercio con l'Estero), for én måned siden annonserte at de trakk seg ut av Vinexpo. Årsaken til dette ble oppgitt å være et altfor lite og fragmentert utstillingsområde, hvilket ikke ville ha mulighet til å vise områdets betydelighet.
 
Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her