Roberto Bava leide Boeing 737 til Vinexpo for sine oppgitte kolleger

Roberto Bava i Piemonte var så frustrert over sine vinkollegers klager over deres økonomiske problemer at han like godt leide et Boeing 737 og fraktet dem over til Bordeaux for en dag.

Den respekterte vinprodusenten uttalte at vinbransjen definitivt har sine problemer å stri med, men at han også fant det vanskelig å overtale sine kolleger til å ta kostnaden forbundet med å være tilstede under Vinexpo.
- Verdens viner sliter og markedet er svært vanskelig. Barolo- og Barbaresco-produsentene sliter imidlertid like mye som våre kolleger i Bordeaux, sier Bava, og fortsetter: - Men dersom du har problemer, er ikke løsningen å lukke døren til omvedenen - den vil fortsatt være der den dagen du kommer ut igjen.
 
Derfor tok Bava situasjonen i egne hender - betalte €45.000 for et fly, og fylte det med produsenter, journalister, representanter for handelskammeret, samt den lokale bankdirektøren og andre av områdets profesjonelle innen vin.
 
Omlag 120 personer ankom dermed Bordeaux - underveis godt behandlet med ubegrensede mengder musserende vin, gourmet-sjokolade, ekte nougat fra Piemonte samt den lokale avisen, La Stampa, som selvsagt hadde en bred omtale av stuntet. Til og med et godt forråd av salami og ferskt brød for gruppens planlagte lunch ble brakt med.
- Det hele var litt komplisert, for når du først leier et helt fly, må du nesten fylle det opp. Men det gikk bra til slutt - alle hadde det strålende, forteller Bava.
 
Bava, som også er president for handelsgruppen Confindustria, understreker viktigheten av at produsentene viser seg på Vinexpo.
- Man kan ikke få uttrykt sterkt nok hvor nyttig det er for oss å benytte fire til fem timer sammen med andre profesjonelle som også er i samme situasjon.
 
Det hører med til historien at Italias aller viktigste bransjeledd innen vin; ICE (Istituto per il Commercio con l'Estero), for én måned siden annonserte at de trakk seg ut av Vinexpo. Årsaken til dette ble oppgitt å være et altfor lite og fragmentert utstillingsområde, hvilket ikke ville ha mulighet til å vise områdets betydelighet.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen