Rødvin gir bedre biff

Ikke noe nytt i det, sier du? Jo da!

En kvegoppdretter i Languedoc har nemlig begynt å servere dyrene sine rødvin.

Claude Chaballier i byen Lunel-Viel startet nemlig med å gi to av Angus-dyrene sine et par liter rødvin om dagen. Og ikke nok med det, dyrene fikk også slurpe i seg skallrester fra en lokal vinprodusent.

Fem måneder senere var resultatet klart – i form at nyskårne biffer. Og smaken? Det mest smaksrike, saftige og velmarmorerte kjøttet i mils omkrets, rapporterer wownews.se.

Etter det vellykkede eksperimentet følger Chaballiers dyr nå en diett som følger EUs anbefalinger for daglig inntak av rødvin. Og overført til kyr gir det hvert dyr en daglig dose på én til 1,5 liter rødvin hver dag.

Biffene fra Lunel-Viel kan dermed sammenliknes med det japanske Wagyukjøttet, som blant annet får smaken sin fra et kosthold bestående av øl og maltrester fra øl- og sakeproduksjon.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen