Royal Christiania får kritikk

Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum får hard kritikk av Mattilsynet.
Redaksjonen
30 November 2007 - 01:56

Mattilsynet i Oslo kontrollerte Norges nest største hotell onsdag og kom frem til et nedslående resultatet. Delene av kjøkkenet som brukes ved servering av varmmat ble stengt.
 
Reell fare
- Vi avdekket omtrent det samme under en kontroll i vår, og denne gangen konkluderte vi med at det var en reell fare for helseskade, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen til Aftenposten.no.
 
- Hotellet har et kvalitetssystem som ikke har vært brukt på lenge, sier han.
 
Det er ikke gode nyheter for hotellet.
 
Blant annet avdekket tilsynet for dårlig håndhygiene blant de kjøkkenansatte, tining av matvarer i romtemperatur, for lav temperatur på varmmat og et kjøkken og lager som var rotete og for dårlig rengjort.
 
Rotete benker
Hotellet fikk også kritikk for rotete kjøkkenbenker på grunn av den travle julebordsesongen.
 
- I førjulstiden går det litt over stokk og stein, og når kjøkkenbenkene er fulle av mat og gjenstander, blir det også vanskelig å få gjort rent skikkelig, sier Nielsen.
 
Gjenåpnet torsdag
Hotellet fikk gjenåpne kjøkkenet torsdag kveld, etter at Mattilsynet hadde vært på etterkontroll.
 
Hotelldirektør Stig Hillestad mener pålegget fra Mattilsynet var fortjent. Han erkjenner at rutinene for internkontroll ikke har vært godt nok fulgt.
 
- Mattilsynet gjør en veldig viktig jobb, og kontrollene viser hvem som er seriøse i bransjen og ikke, sier han.
 
To andre stengt
Også en av avdelingene til Pizza og Kina Expressen er stengt av Mattilsynet. Pizza og Kina Expressen er en av Oslo-områdets største leverandører av hurtig- og overtidsmat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her