Royal Christiania får kritikk

Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum får hard kritikk av Mattilsynet.
Redaksjonen
30 November 2007 - 00:56

Mattilsynet i Oslo kontrollerte Norges nest største hotell onsdag og kom frem til et nedslående resultatet. Delene av kjøkkenet som brukes ved servering av varmmat ble stengt.
 
Reell fare
- Vi avdekket omtrent det samme under en kontroll i vår, og denne gangen konkluderte vi med at det var en reell fare for helseskade, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen til Aftenposten.no.
 
- Hotellet har et kvalitetssystem som ikke har vært brukt på lenge, sier han.
 
Det er ikke gode nyheter for hotellet.
 
Blant annet avdekket tilsynet for dårlig håndhygiene blant de kjøkkenansatte, tining av matvarer i romtemperatur, for lav temperatur på varmmat og et kjøkken og lager som var rotete og for dårlig rengjort.
 
Rotete benker
Hotellet fikk også kritikk for rotete kjøkkenbenker på grunn av den travle julebordsesongen.
 
- I førjulstiden går det litt over stokk og stein, og når kjøkkenbenkene er fulle av mat og gjenstander, blir det også vanskelig å få gjort rent skikkelig, sier Nielsen.
 
Gjenåpnet torsdag
Hotellet fikk gjenåpne kjøkkenet torsdag kveld, etter at Mattilsynet hadde vært på etterkontroll.
 
Hotelldirektør Stig Hillestad mener pålegget fra Mattilsynet var fortjent. Han erkjenner at rutinene for internkontroll ikke har vært godt nok fulgt.
 
- Mattilsynet gjør en veldig viktig jobb, og kontrollene viser hvem som er seriøse i bransjen og ikke, sier han.
 
To andre stengt
Også en av avdelingene til Pizza og Kina Expressen er stengt av Mattilsynet. Pizza og Kina Expressen er en av Oslo-områdets største leverandører av hurtig- og overtidsmat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her