Røykepuben stengt

Røykepuben Cigarillos i Sandefjord er stengt. Årsaken er dagsbøter på 10 000 kroner.

Kommuneoverlegen i Sandefjord har ilagt Cigarillos dagsbøter på 10 000 kroner. Kommunen mener nemlig at puben driver ulovlig i forhold til tobakksskadeloven.
 
Lovlig i Odda
Det finnes en røykelosje i Odda som er åpen. Denne er lovlig i følge lagmannsretten, men staten har anket saken til høyesterett.
 
- Til forskjell fra Cigarillos, møtes medlemmene i røykelosjen i Odda bare annenhver fredag, og de har kun én eier, sier Sandefjords kommuneoverlege Ole Henrik Augestad til Sandefjords Blad.
 
Einar Gran, som er blant eierne av Cigarillos, er oppgitt over Augestad.
 
Mangler hjemmel
Gran sier at Cigarillos er eierbetjent uten ansatte og at allmennheten ikke har adgang til puben. Dette er to sentrale punkter i forhold til lovverket.
 
- Borgarting lagmannsrett slår enstemmig fast at det mangler lovhjemmel for at røykelosjen i Odda driver ulovlig - det samme mener vi gjelder Cigarillos. Augestad har tidligere sagt at Cigarillos driver i en gråsone, sier Gran.
 
- Vår sak handler om røykernes frihet til å gjøre som de vil i forhold til menneskerettighetene. De trenger ikke å beskyttes mot seg selv, sier Gran.
 
- 10.000 kroner per dag gjør det umulig å holde åpent. Derfor stenger vi, og skal regne på et erstatningskrav, sier Gran.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen