Saksøker staten

Contra bar i Bergen saksøker staten.

Bakgrunnen er at skjenkekontrollen i Bergen mener at en mann var beruset på Contra bar. Men skjenkestedet mener at mannen bare var trøtt, og nå blir staten saksøkt. 
 
Årsaken til at det er staten som stevnes av KJS Driftspartner, er at Fylkesmannen i Hordaland har behandlet klagesaken. Dermed kommer staten inn i bildet.
 
To uker
Resultatet var inndragning av skjenkebevillingen i to uker.
 
KJS driftspartner, som eier utestedet ,valgte å klage på vedtaket. Utestedet mener vurderingen av personens tilstand ikke var riktig.
 
- Han fremsto ikke som beruset da han ble snakket til av vår lokale leder, og gjorde opp for seg på en grei måte, sier Kåre Bottolfsen, daglig leder i KJS til bt.no.
 
Utskriften fra kassen i baren, viste at mannen kun hadde drukket tre drinker og en øl. Utestedet mener at en umulig kan bli åpenbart beruset med et såpass lite alkoholinntak.
 
- Politiet var på stedet, men ville ikke ta han med seg. Hvis han var så full som beskrevet, burde politiet ha gjort det, sier Bottolfsen.
 
For streng
Selv dersom mannen hadde vært åpenbart beruset, mener Bottolfsen at reaksjonen fra kommunen er for streng.
 
- To ukers inndragning får dramatiske konsekvenser for et hvert utested. Vi kommer til å tape rundt 800 000 kroner disse dagene, og risikerer en omdømmeknekk, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen