Samler 2400 vinaktører fra 44 land

Det er klart for Vinexpo 2011.
24 Mai 2011 - 12:42

Til sammen 2400 utstillere vil presentere vin og brennevin fra 44 land under det 16. Vinexpo som går av stabelen mellom 19. og 23. juni i Bordeaux.

Alle de franske vinproduserende regionene er til stede på Vinexpo. Bordeaux-Gironde-regionen leder an med nesten 8.200 kvm av utstillingsområdet, og Pauillac, Margaux, Saint-Emilion, Bordeaux, og Sauternes-viner vil være representert i likhet med alle de 57 appellasjonene i vindyrkingsområdet Bordeaux, skriver Vinexpo i en pressemelding.

Champagne slår sin egen rekord i form av representasjon på 3.000 kvm av utstillerarealet, mens Languedoc Roussillon og Burgund følger etter på listen over regionene som legger beslag på det største gulvarealet.

43 andre land, med Italia, Spania, Portugal, Chile, Argentina, Tyskland og USA i spissen, err også representert på messen.

Brennevinsprodusenter og -handlere vil også være på plass. Angus Dundee Distillers og internasjonale drikkevarer fra Storbritannia, Choya Umeshu og Miyasaka Brewing Cie fra Japan, Wenneber Distilleries BV fra Nederland, Heaven Hill Distilleries fra USA, La société des Armagnacs Sempé, Bardinet, La Martiniquaise, la Grande Distillerie Peureux, Hardy Cognac og Frapin & Cie fra Frankrike vender tilbake til Vinexpo, heter det i pressemeldingen.

Lang hall 1, ved midtgang F, vil Restaurants du Jardin by på smaker av nasjonale og regionale retter sammen med vin og brennevin som er produsert i samme område.

Brasserier Gourmandes fra Alsace, Bordeaux & Bordeaux Supérieur, La Rôtisserie Corse, Côtes de Bordeaux, Il Toscano, La Table de Pessac-Léognan, Le Restaurant de France, Languedoc - Roussillon Sud de France vil tilby kombinasjonen av mat, vin og brennevin.

Hele aktivitetsprogrammet og informasjon om påmelding er tilgjengelig på Vinexpo's nettside: www.vinexpo.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her