SAS er best på vin

Om SAS sliter med økonomien, så får selskapet honnør for vinutvalget.

Men det er altså bare vinmenyen for business og førsteklasse at SAS mottar Cellars in the Sky award fra Business Traveller magazine. Og først og fremst for vinen Tim Adams Semillion 2007 fra Clare Valley, South Australia som belønnes med Best Business Class White Wine.

Unngår tanniner
Vinutvalget gjøres av vinguru Oz Clarke og han har vært knyttet til SAS i et kvart århundre. Mens mange tror at det er de mest prestisjefylte vinene som gjør størst suksess på førsteklasse, så er det helt feil. - Tanninrike viner som topp bordeaux-er eller barolo-er fungerer ikke i luften i det hele tatt. Luften i kabinen er veldig tørr, og tanninene bidrar til å tørke ut ytterligere. Slike viner smaker rett og slett ikke godt, slår Clarke fast.

Personlig touch
Derimot er viner fra den nye verden med myke tanniner, moden fyldig frukt og bra friskhet det som fungerer aller best. Og Tim Adams' hvite er en god representant for den nye verden. Kanskje litt mye fat, men god fylde og bra frukt. En vin som mange "forstår". Denne vinen tilfredsstiller dessuten kravene Clarke i økende grad setter til vinene han velger ut, nemlig at de skal ha en personlig touch og dermed komme fra en mindre produsent. Vinene byttes dessuten ut hvert halvår.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen