Satser en milliard på skotsk whisky

Diageo satser over en milliard norske kroner i whiskybransjen. Dette er en av tidenes største satsinger i bransjen.
Redaksjonen
19 Februar 2007 - 15:00

Satsingen gjør at Diageo kan møte den forventede etterspørselen i markedet.
 
- Whisky er i sterk vekst internasjonalt og dette blir gjort for å være litt i forkant, sier Kristian Hvilen, som er informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

Markedet vokser spesielt i Brasil, Russland, Kina og Mexico, men også generelt over hele verden. Et merke som Johnnie Walker har økt med 18 prosent så langt i år.

- Investeringen er på 100 millioner pund, og det tilsvarer vel rundt 1,1 milliarder norske kroner. Av disse pengene skal 80 millioner pund brukes til malt og graindestillering og 20 prosent til packaging og lagring, sier Hvilen.

Nye arbeidsplasser
Investeringen skal strekkes over de kommende fem årene og kan skape 200 nye arbeidsplasser.

Diageo skal bygge et nytt maltdestilleri i Nord-Skottland. Sannsynligvis i Roseile i Speyside, der Diageo allerede har destillerier som Cragganmore og Cardu.
 
Går alt etter planen begynner byggingen av det nye destilleriet i 2009. Dermed kan den første whiskyen være tilgjengelig i 2012.

Utvider
Diageos graindestilleri i Fife, Cameronbridge, skal også utvides.

Prisen for et ferdig destilleri ligger på 10 millioner kroner.

- Da har man et lite destilleri, som er ferdig. Så kommer alle andre kostnader ved å ta det i bruk, sier Hvilen.

Diageo mener at investeringen er gode nyheter for både skotsk whisky og skotsk økonomi.

Selskapet mener at det er viktig å være tilpasningsdyktig og levere bedre service og support.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her