Satser i Bodø

Erik Tostrup og Andreas Spørck på Svendgårds i Bodø utvider sitt lille restaurantimperium.
Redaksjonen
09 Mars 2009 - 15:00

I midten av mai åpner de et helt nytt restauranthus på ruinene av Da Carlo.
 
Restauranten, baren og terrassen står slik det gjorde da Da Carlo la ned. Tostrup og Spørck har gitt et tilbud på driftsinventaret, men partene står langt fra hverandre.
 
- Stedet trenger fornyelse i alle ledd. Det meste av inventar er utslitt, og spesielt på kjøkkenet holder det ikke mål, sier Andreas Spørck som blir daglig leder.
 
Blir italiensk
Etter å ha vært i tenkeboksen har de to kommet fram til at det italienske skal rendyrkes.
 
- Vi skal bygge en vedfyrt pizzaovn hvor vi skal lage gode pizzaer og brød til både oss og Svendgårds. Jeg ser også for meg at vi lager rustikke kjøtt- og fiskeretter i gryter i steinovnen, sier Spørck til Avisa Nordland.
 
Uformelt
- Restauranten blir et uformelt sted med italienske klassikere, og det blir ingen oppdekking med hvite duker og vinglass. Lav terskel, lunt og trygt blir stikkordene, sier Tostrup.
 
Menyen skal favne bredt, og vinkartet skal speile det italienske med viner av høy kvalitet til priser som skal passe enhver lommebok.
 
Ombygging
Selv om det er lenge til åpning har de allerede nå en grov skisse til hvordan bar og terrasse vil bli brukt.
 
- I tilknytning til baren finnes et chambre separée som nesten ikke er brukt. Det er et utrolig lokale med havutsikt i to retninger. Det vil bli benyttet til selskaper og kanskje som avlastningsbar når det koker som mest i helgene.
 
- Terrassen blir litt mer moderne, og mens vinprofilen blir markant der og i restauranten, skal baren fokusere på skikkelige cocktails.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her