Satser på Norge

Concha y Toro Holding starter nå egen importvirksomhet.

Concha y Toro Holding er den ledende leverandøren av chilensk vin til Norge med 1,7 millioner liter solgt i 2008.
 
Concha y Toro er Sør-Amerikas største vinprodusent med 10 500 hektar vinmarker i Chile og Argentina og med dyrking av druer i vindistrikter som Maipo, Maule, Colchagua, Curico, Casablanca og Mendoza. Total årsproduksjon er på 110 millioner liter.
 
Etablert i Oslo
Selskapets forskjellige datterselskap har i lang tid vært etablert i det norske markedet med et bredt sortiment av produkter som Viña Maipo, Trivento, Sunrise og Casillero del Diablo.
 
Som en del av en nordisk plan har Concha y Toro startet importvirksomhet i Sverige og Finland og er nå etablert i Norge med kontorer på Skøyen i Oslo.
 
Cuveco AS blir samarbeidspartner på logistikksiden. Selskapet ledes av Felipe Neira, som har bred kjennskap til det nordiske markedet.
 
Store utfordringer
- Concha y Toro Norway AS står foran store utfordringer og muligheter, og vi vil fortsette å bygge merkevarer og tilby kvalitetsviner, sier Felipe Neira i en pressemelding.
 
Ny markedssjef er Anne Eliasson. Hun kommer fra en produktsjefstilling i Brand Partners AS. Hun er utdannet sommelier og har lang erfaring  fra vinbransjen.
 
Spennende produkter
- Jeg har arbeidet med produsenter fra hele verden, men gleder meg nå til å fokusere på Chile og Argentina, som er fantastiske vinland. I 2008 hadde Chile, ved siden av Italia, den største veksten på Vinmonopolet og den positive trenden fortsetter i 2009. Concha y Toro Norway kan tilby et bredt sortiment av viner fra lavere prissegement, via bag-in-box, til prestisjeviner som Don Melchor og vi vil også lansere nye spennende produkter, sier Eliasson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen