Scandinavian Beverage Group (SBG) kjøper andeler i svensk selskap

Gjennom kjøpet av en minoritetsandel i Ancrona AB styrker SBG posisjonen som utfordrer til de store nordiske bryggeriene. Dette i følge en pressemelding fra Scandinavian Beverage Group.
Redaksjonen
05 Oktober 2001 - 01:00

SBG viser til den profesjonelle strukturen og kompetansen som Ancrona har om markedet som det viktigste rasjonal for å gå inn som eier i selskapet. Den umiddelbare effekten av denne integrasjonen er at selskapene etter transaksjonen blir betydelig sterkere i både det svenske og det nordiske markedet. Synergieffekter og samkjøring av selskapenes ulike funksjoner i Sverige vil gi både faglige og kommersielle muligheter. SBG er nå gjennom Ancrona og Bibendum den eneste leverandøren, ved siden av bryggeriene, som kan tilby en import - og distribusjonsløsning som dekker hele det svenske markedet.

SBGs Stefan Norberg uttaler: - Ancrona er blant de beste salgs- selskapene i det svenske markedet. Salgsstyrken har høy kompetanse kombinert med lang erfaring, og dekker hele markedet. Ancrona har mange spennende produkter -også innen andre områder enn drikker. Ancrona har dessuten en meget bra vinportefølje. SBG vil selvsagt ønske at Ancrona fortsetter med sin vekststrategi og slik støtte vårt videre arbeid.

Ancronas eiere og SBG har sammen etablert selskapet Bevco AB, som vil ha som hovedstrategi å jobbe med drikkevarer i det svenske markedet. Som en av de største importørene av drikkevarer i Skandinavia vil SBG få en unik mulighet til å bygge de sterkeste porteføljene. Dette gjelder for både drikker og matvarer. SBG og Ancrona har nå til sammen en omsetning på nærmere 540 millioner i det svenske markedet. Totalt har SBG inklusive bidrag fra Ancrona en omsetning på nærmere NOK 2,3 mrd. kroner i Norden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her