Seier på hjemmebane

Danske Christian Aarø Mogensen er Nordens beste sommelier. Det demonstrerte han til fulle under Nordisk Mesterskap i København den 26. februar. Konkurransen i finalen var imidlertid tøff, for kunnskapsnivået blant nordiske sommelierer er høyt.

Om det var den moralske støtten fra hjemmepublikummet Nordisk Mesterskap for Sommelierer i København den 26. februar som var utslagsgivende for resultatet, skal det ikke spekuleres i. Men faktum er at danske Christian Aarø Mogensen tok en velfortjent men likevel knepen seier foran svenske Bjørnstierne Antonson.

På tredje plasserte nok en danske seg, Jeppe Gustafsen. Våre to kandidater, norgesmester Dan Lystad og tidligere norsk mester Toralf Bølgen, gjorde en rimelig god innsats selv om det ikke holdt helt til topps. I følge Torleif Høyvik som representerte Norge i dommerpanelet er nivået jevnt over høyt, og stigende, for de nordiske sommelierene. Dette fjerde Nordiske Mesterskap er et klart bevis på det siden hvert av de fem landene stiller med sine to beste kandidater. Siden det arbeides hardt i alle land med å motivere de mest ambisiøse og konkurransedyktige sommelierene, blir også konkurransen tøffere.

Nordisk i København var organisert med en semifinale som inneholdt en teoriprøve, en skriftlig og en muntlig blindsmaking samt dekantering av vin. Til finalen kom de tre beste, altså to dansker og en svenske, og de ble målt på sin evne til å løse følgende oppgaver: Først skulle en meny vinsettes overfor restaurantgjester, så skulle det dekanteres og finne feil i vinkart, for å avslutte med en blindsmaking.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen