Seks restauranter blant verdens beste

Istanbul har hele seks restauranter med på listen over verdens beste i 2007. Det er magasinet Food & Wine som står bak kåringen.
Redaksjonen
30 Mai 2007 - 02:01

Hvert eneste år guider det amerikanske magasinet Food & Wine kosmopolitter til matopplevelser i verdensklasse. I år har magasinet besøkt hele 335 restauranter i 40 byer og ikke mindre enn seks restauranter i Istanbul klassifiseres som "vel verdt et besøk".

Ligger sentralt
Alle de seks anbefalte restaurantene ligger sentralt i Istanbul, men i ulike kvarter av byen. Taxi er billig i Istanbul, så her er det muligheter til å dekke over mye i løpet av en kveld eller to. En mulighet er å starte med en raki hos Safa og deretter dra videre til Ciya eller Hunkar. Alle disse tre restaurantene anbefales av Food & Wine.

Ciya er en klassisk og trendy restaurant, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul i Kadiköy. Hunkar ligger midt i Nisantasi, og serverer blant annet pilaff med hamsi - noe som er viktig for alle som ønsker å prøve det ottomanske kjøkken.

Lavpriset Meze
Hos Safa er det servering av raki, den tradisjonelle tyrkiske drikken som smaker anis, før det er mulig å prøvesmake lekre meze, som er småretter. Også Kanaat tilbyr meze til lave priser.
 
Listen
Güneslibahçe Sokak 43/44, Caferaga Mah., Kadiköy
+90-216.418 51 15.
Hunkar, Mim Kemal Öke Caddesi 21, Nisantasý
+90-212.287 84 70
Kanaat, Selmanipak Caddesi 25, Üsküdar
+90-216.341 54 44.
Pandeli, Misir Çarsisi 1, Eminönü;
+90-212.527 39 09
Safa, Lyasbey Caddesi 169, Yedikule
+90-212.585 55 94
Tugra, Çiragan Caddesi 32, Besiktas;
+90-212.326 46 46

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her