Seks restauranter blant verdens beste

Istanbul har hele seks restauranter med på listen over verdens beste i 2007. Det er magasinet Food & Wine som står bak kåringen.
Redaksjonen
30 Mai 2007 - 02:01

Hvert eneste år guider det amerikanske magasinet Food & Wine kosmopolitter til matopplevelser i verdensklasse. I år har magasinet besøkt hele 335 restauranter i 40 byer og ikke mindre enn seks restauranter i Istanbul klassifiseres som "vel verdt et besøk".

Ligger sentralt
Alle de seks anbefalte restaurantene ligger sentralt i Istanbul, men i ulike kvarter av byen. Taxi er billig i Istanbul, så her er det muligheter til å dekke over mye i løpet av en kveld eller to. En mulighet er å starte med en raki hos Safa og deretter dra videre til Ciya eller Hunkar. Alle disse tre restaurantene anbefales av Food & Wine.

Ciya er en klassisk og trendy restaurant, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul i Kadiköy. Hunkar ligger midt i Nisantasi, og serverer blant annet pilaff med hamsi - noe som er viktig for alle som ønsker å prøve det ottomanske kjøkken.

Lavpriset Meze
Hos Safa er det servering av raki, den tradisjonelle tyrkiske drikken som smaker anis, før det er mulig å prøvesmake lekre meze, som er småretter. Også Kanaat tilbyr meze til lave priser.
 
Listen
Güneslibahçe Sokak 43/44, Caferaga Mah., Kadiköy
+90-216.418 51 15.
Hunkar, Mim Kemal Öke Caddesi 21, Nisantasý
+90-212.287 84 70
Kanaat, Selmanipak Caddesi 25, Üsküdar
+90-216.341 54 44.
Pandeli, Misir Çarsisi 1, Eminönü;
+90-212.527 39 09
Safa, Lyasbey Caddesi 169, Yedikule
+90-212.585 55 94
Tugra, Çiragan Caddesi 32, Besiktas;
+90-212.326 46 46

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her