Seljord vin nær konkurs

- Beviser at norske småskalaprodusenter ikke har livets rett.

Med 3,1 millioner kroner i negativ egenkapital i årsregnskapet for 2009 ser det ikke lyst ut for Seljord vin AS, skriver Telemarksavisa. Vinprodusenten har fått fire uker på seg til å ordne opp.

- Det har vært vanskelig. Vi har forsøkt å finne investorer siden tidlig i fjor, sier eier Elisabeth Rett. Brønnøysundsregisteret meldte denne uken at det går mot tvangsoppløsning av Seljord vin på grunn av manglende statsautorisert revisor. Revisorteam Vest Telemark AS sluttet som revisor for Seljord vin 11. november i fjor.

- Revisoren vår kutta oss ut. Hun så vel at dette ikke gikk så bra, sier Rett.

Rett startet Seljord vin sammen med ektemannen Tor i 2005. Paret har kjempet for plass i hyllene hos Vinmonopolet, men har ikke lyktes med å markedsføre vinen sin ut over Telemarks grenser. Der selger den til gjengjeld godt. I resten av landet har Vinmonopolet ikke vært interessert, sier Rett.

- Vi har prøvd og prøvd. Dette beviser at norske småskalaprodusenter av alkohol ikke har livets rett, seier vinprodusenten. Hun mener det må skje noe hos Vinmonopolet innen fire uker dersom det skal være håp for Seljord vin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen