Sender whisky ut i verdenrommet

Sender whisky ut i verdenrommet

Hvordan utvikler whisky seg i verdensrommet? Det skal destilleriet Ardbeg finne ut av.

Det skotske maltwhiskydestilleriet Ardbeg ulagret maltwhisky og en bit av et eikefat til den internasjonale romstasjonen ISS. Målet er å finne ut hvordan eik og whisky reagerer når de lagres sammen i et vektløst rom. Resultatene skal også kunne brukes innen områder som mat og parfyme.

Whiskyen og eikebiten ble sendt opp i et ubemannet romfartøy i oktober i fjor, og skal lagres på romstasjonen ISS i minst to år. Det er det USA-baserte romforskningsselskapet NanoRacks LLC som står bak gjennomføringen av eksperimentet.

– Eksperimentet ser på samspillet mellom kjemikalier i alkoholen og molekylene i treverket. Vi kommer vil til å lære mye om smaker, sier teknisk sjef Mickael Johnsson i Nano Racks LCC i en pressemelding.

Forskerne utfører tilsvarende kontrollforsøk på jorden for å sammenlikne prosessene.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen