Serverte den beste drinken i Linie Awards

Halvor Digernes vant bartenderkonkurransen, mens det ble svensk seier i kokkekonkurransen.
09 Juni 2011 - 16:13

Halvor Digernes vant den aller første bartenderkonkurransen i Linie Award, som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin tirsdag. Det skriver arrangøren Arcus i en pressemelding.

Med drinken Dandy Lion slo bartenderen fra Fuglen i Oslo motstanderne fra Sverige, Finland og Danmark i kampen om å lage den beste drinken fra fem ingredienser, deriblant en nordisk råvare og akevitt.

Nå venter arbeidsuke i New York på Digernes. I tillegg vanket det 15 000 kroner og ros på vinneren.

- Meget elegant jobbet, var juryleder Roar Hildonens dom.

Den svenske kokken til topps
I kokkekonkurransen ble det svensk seier. Patrick Hassel jobber ved Thornströms Kök i Gøteborg, og restauranten ble tidligere i år tildelt en Michelin-stjerne. I Line Award-finalen overbeviste Hassel dommerne med sin lakserett.

- Patrick var den som lagde mat med nok smak, krydder og fett til å matche akevitten. Han våget å gå hele veien, og var den tøffeste kokken, sier Skeie. - Dette har vært en kjempeutfordring og en veldig god erfaring for meg, sier Hassel.

Som premie får Patrick Hassel et to ukers opphold i Stockholm hos Bocuse d'Or-vinner Mathias Dahlgren, som har to stjerner i Michelin-guiden for restauranten sin i Stockholm Grand Hotel.

Norges representant, Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven, endte uplassert i finalen ettersom det bare ble utropt en vinner.

Under Linie Award-finalen ble det dessuten delt ut en hederspris i til mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk for innsatsen for norsk mat og drikke.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi og er en årlig konkurranse for unge fremadstormende kokker og bartendere fra hele Norden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her