Serverte den beste drinken i Linie Awards

Halvor Digernes vant bartenderkonkurransen, mens det ble svensk seier i kokkekonkurransen.

Halvor Digernes vant den aller første bartenderkonkurransen i Linie Award, som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin tirsdag. Det skriver arrangøren Arcus i en pressemelding.

Med drinken Dandy Lion slo bartenderen fra Fuglen i Oslo motstanderne fra Sverige, Finland og Danmark i kampen om å lage den beste drinken fra fem ingredienser, deriblant en nordisk råvare og akevitt.

Nå venter arbeidsuke i New York på Digernes. I tillegg vanket det 15 000 kroner og ros på vinneren.

- Meget elegant jobbet, var juryleder Roar Hildonens dom.

Den svenske kokken til topps
I kokkekonkurransen ble det svensk seier. Patrick Hassel jobber ved Thornströms Kök i Gøteborg, og restauranten ble tidligere i år tildelt en Michelin-stjerne. I Line Award-finalen overbeviste Hassel dommerne med sin lakserett.

- Patrick var den som lagde mat med nok smak, krydder og fett til å matche akevitten. Han våget å gå hele veien, og var den tøffeste kokken, sier Skeie. - Dette har vært en kjempeutfordring og en veldig god erfaring for meg, sier Hassel.

Som premie får Patrick Hassel et to ukers opphold i Stockholm hos Bocuse d'Or-vinner Mathias Dahlgren, som har to stjerner i Michelin-guiden for restauranten sin i Stockholm Grand Hotel.

Norges representant, Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven, endte uplassert i finalen ettersom det bare ble utropt en vinner.

Under Linie Award-finalen ble det dessuten delt ut en hederspris i til mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk for innsatsen for norsk mat og drikke.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi og er en årlig konkurranse for unge fremadstormende kokker og bartendere fra hele Norden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen