Sett av den 17. mars til norske skalldyr

En provokasjon vil mange si, men kveldens foredragsholder forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet har svært godt belegg for denne påstanden. En lærerik kveld hvor du vil bli lettet for noen myter om norsk sjømat samtidig som du får nyttig kunnskap om utviklingen innen norsk skalldyrproduksjon, både oppdrett og situasjonen for de ville bestandene.

Kveldens særdeles kunnskapsrike og glødende engasjerte foredragsholder er biolog, og ansatt som forsker ved Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet. Han arbeider hovedsakelig med prosjekter rettet mot dyrking av skjell, skjellenes helsestatus og smittespredningsproblematikk i oppdrettsnæringen. Han har også arbeidet med matvarekvalitet, med fokus på hvordan håndtering av råvaren påvirker sluttkvaliteten. I dette arbeidet har han også begynt å se på styring og definering av kvalitet på skjell og bruken av andre lite utnyttede ressurser blant annet bifangst.

Han er dessuten Stein Mortensen forfatter, redaktør og illustratør og har de siste årene utgitt flere lærebøker samt mer populære fremstillinger som "Et levende hav", "Hobbyfiske" og "Med skjell på gaffelen" som ble laget i samarbeid med kokkene Morten Schakenda og Charles Tjessem.

Den beste måten å ta pulsen på norsk fisk og skalldyr er å smake på råvaren og aller best er det å spise den i rå tilstand. Og da som sashimi (altså uten ris). Det finnes knapt et bedre sted å gjøre det enn på Intermezzo Sushi & Noodles på Bislett. Her stilles det ekstremt strenge krav til kvaliteten på fisken og skalldyrene som serveres. Bare spør fiskegrossistene! Ming Tak Sung og hans kjøkkensjef lager et stort sashimi-potpourri over det beste innen norsk fisk og skalldyr. Du kan glede deg.

Prisen for hele seansen er kroner 475 inkludert vin og kaffe/te.

Tid og sted: Mandag 17. mars  2003   kl. 18.30 på Intermezzo Sushi & Noodles, Underhaugsv. 2, Bislett-rundkjøringa

Meld deg på snarest mulig og innen 14. mars til slowfood@aperitif.no eller send påmeldingen til SlowFood, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39, 0678 Oslo. Alternativt via faks 22 67 14 77. Betal deltakeravgiften på kroner 475 pr person til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.

Med vennlig hilsen
Aase E. Jacobsen
For SlowFood Oslo

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen