Sjetteplass i yrkes-VM

Kokken Elise Bratteng Rønning fikk medalje for utmerket utøvet arbeid under WorldSkills i Japan.

Totalt endte hun på en sjetteplass, noe som er meget bra. Medaljen tildeles deltagere som får flere enn 500 av 600 oppnåelige poeng.
 
Tar hensyn
Poengberegningssystemet tar hensyn til at det enkelte år kan være ekstremt tett i toppen i enkelte fag, og gir dermed fortjent påskjønnelse til deltakere som et annet år like gjerne kunne oppnådd edelmedalje.
 
Det ble gull til blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson (22) og bronse til telekommunikasjonsmontør Pål Nergaard (21) under Yrkes-VM i Shizuoka i Japan.
 
I tillegg ble det en fjerdeplass i helsearbeiderfaget og sjetteplasser i kokk- og møbelsnekkerfagene. Syv deltakere fikk medalje for høyt nivå på sin utførelse.
22 fag
Norge deltok i 22 fag i årets Yrkes-VM. Det ble to edle medaljer, men i tillegg til disse to kunne fem deltakere motta medalje for utmerket utført arbeid.
 
Neste høst arrangeres felles norgesmesterskap for en rekke fag i Stavanger i regi av WorldSkills Norway. Dette er andre gang ulike norgesmesterskap samles i ett arrangement. I juni 2009 er det klart for nytt Yrkes-VM i Calgary. Mange av deltakerne her vil bli tatt ut i NM 2008.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen