Skal drive i 17 år

Rett over nyttår begynner byggingen av den nye kommunale kafeen i Bergen.

Prisen på bygget blir mellom 11 og 12 millioner kroner.
 
- Vi håper å bli ferdige til mai, slik at vi får med oss dager som 1. og 17. mai. Da får vi fullt utbytte av de 150 kvadratmeterne med uteservering, sier daglig leder Eivind Ottem i Åsteveit Eiendom til Bergens Tidende.
 
Flere steder
Åstveit Eiendom er heleid av Bjørn Hanevik. Han driver også utesteder som Scruffy Murphy's, Pacific og Harbour Cafe.
 
Nå skal han drive den nye kafeen på Festplassen, der han vant anbudskonkurransen. Han har retten til å drive kafeen de neste 17 årene.
 
Anbud
- Vi hadde en åpen anbudskonkurranse, med krav til hvordan vi ville ha det. Til slutt satt vi bare igjen med en tilbyder som oppfylte alle kravene, sier Lars-Kjetil Holdhus i Bergen Kommunale Bygg (BKB).
 
- Vi ønsket ikke en ny pølsebod. Vi ville ha mer restaurantpreg, og et bygg som kan tilføre byrommet noe positivt. Et annet krav var at de skulle servere mat på porselen, ikke fast food, sier Holdhus.
 
Kommunen eier
Kommunen skal eie bygget, men Hanevik skal bygge, finansiere og drive kafeen. Ottem tror på at investeringen vil gi avkastning.
 
- Ja, vi er trygge på å tjene penger. Det er ikke få arrangementer som skjer på Festplassen i løpet av et år. Dessuten er området et maurtråkk av folk som skal til og fra Bystasjonen og jernbanen, sier han.
 
Kafeen skal trolig hete n'joy.
 
Nytt konsept
- Det er et nytt konsept, der vi beveger oss vekk fra steking og frityr. Dette blir piloten, sier Ottem, og lover småretter som brødmat og wraps.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen