Skal finne Norges beste kokkekollega

Skal finne Norges beste kokkekollega

Har du en gledesspreder på kjøkkenet?
09 Oktober 2012 - 09:40

Kåringen Norges Beste Kokkekollega ble arrangert første gang i fjor. Nå starter en ny jakt på gledesspredere i norske bransjekjøkkener. Konkurransen arrangeres av Knorr Piske og er åpen for ansatte i storhusholdningsbedrifter.

Morten Karlsen, Country Manager hos Unilever Food Solutions, håper at mange også i år tar seg tid til å nominere og stemme frem arbeidskollegaer som har «det lille ekstra» på kjøkkenet.

Undersøkelser viser at trivsel og trygghet i jobben er viktig for kokker i hotell- og restaurantbransjen.

– De fleste kokkekonkurranser berømmer den beste kokken matfaglig sett, men vi ønsker også å gi heder og ære til dem som gjør en ekstra innsats for å skape et godt miljø og en bra arbeidsplass. Det kan gjerne være den beste kokken, men alle som jobber på et storkjøkken kan vinne denne tittelen, både faglærte og ufaglærte. Så nå er det opp til dere der ute å nominere og stemme frem sine favoritter, forklarer han.

I fjorårets kåring gikk Eirik Marthinsen fra Elvebredden Catering av med seieren. Han ble nominert av sin leder Espen M. Gryt. Han beskrev Marthinsen som energisk, kreativ og alltid blid som en sol.

Vinneren i årets konkurranse blir den som får flest stemmer på Facebook innen 18. desember. Premien er et reisegavekort på 5000 kroner hver til vinneren, den som nominerte vinneren og en tilfeldig stemmegiver.

Mer informasjon om konkurransen, påmelding og regler finner du på konkurransens Facebook-side eller Unilevers hjemmesider.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her