Skal finne Norges beste kokkekollega

Skal finne Norges beste kokkekollega

Har du en gledesspreder på kjøkkenet?
09 Oktober 2012 - 09:40

Kåringen Norges Beste Kokkekollega ble arrangert første gang i fjor. Nå starter en ny jakt på gledesspredere i norske bransjekjøkkener. Konkurransen arrangeres av Knorr Piske og er åpen for ansatte i storhusholdningsbedrifter.

Morten Karlsen, Country Manager hos Unilever Food Solutions, håper at mange også i år tar seg tid til å nominere og stemme frem arbeidskollegaer som har «det lille ekstra» på kjøkkenet.

Undersøkelser viser at trivsel og trygghet i jobben er viktig for kokker i hotell- og restaurantbransjen.

– De fleste kokkekonkurranser berømmer den beste kokken matfaglig sett, men vi ønsker også å gi heder og ære til dem som gjør en ekstra innsats for å skape et godt miljø og en bra arbeidsplass. Det kan gjerne være den beste kokken, men alle som jobber på et storkjøkken kan vinne denne tittelen, både faglærte og ufaglærte. Så nå er det opp til dere der ute å nominere og stemme frem sine favoritter, forklarer han.

I fjorårets kåring gikk Eirik Marthinsen fra Elvebredden Catering av med seieren. Han ble nominert av sin leder Espen M. Gryt. Han beskrev Marthinsen som energisk, kreativ og alltid blid som en sol.

Vinneren i årets konkurranse blir den som får flest stemmer på Facebook innen 18. desember. Premien er et reisegavekort på 5000 kroner hver til vinneren, den som nominerte vinneren og en tilfeldig stemmegiver.

Mer informasjon om konkurransen, påmelding og regler finner du på konkurransens Facebook-side eller Unilevers hjemmesider.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her