Skal finne Norges beste

Skal finne Norges beste

Absolut Invite inviterer Norges beste bartendere til dyst i Oslo i februar. Nå er konkurransen åpen for påmelding.

For tredje året på rad blir bartenderkonkurransen Absolut Invite arrangert i Oslo. Norges beste blir nøye utvalgt og invitert til å delta i konkurransen, som frister de tre beste med deltakelse i den internasjonale finalen i Stockholm 1. til 3. mars.

Den internasjonale vinneren får en reise til sommerens eksklusive cocktail-event «Tales of the Cocktail» i New Orleans.

De tolv deltakerne i den norske finalen skal testes i tre kategorier: kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell bartenderkunnskap. Deltakerne velges basert på sitt renommé i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, sine kreative og eksperimentelle egenskaper og den lidenskapen de viser for sitt yrke.

Deltakerne skal lage to drinker hver, én som kan forberedes på forhånd og én som skal komponeres på stedet ved hjelp av ukjente ingredienser. I år som i fjor skal drinkene være inspirert av et tema: Kunst. 

I den sensoriske delen av konkurransen, skal deltagerne identifisere råstoffet i fem blanke og fem brune brennevinstyper. De skal også med bind for øynene identifisere to klassiske cocktails.

Kunnskapsdelen av konkurransen er en skriftlig prøve som består av tjuefem spørsmål knyttet til Absolut, cocktailoppskrifter og kunnskaper om faget.

Konkurransen blir holdt på Nivou i Møllergata 12 den 27. januar fra klokka 14.

Fjorårets Absolut Invite ble vunnet av Monica Berg (bildet), som for tiden jobber på Aqua Vitae cocktail bar i Oslo og allerede er klar som deltaker også i årets mesterskap.

Påmelding skjer på Absolut Invites nettsider eller til richard.during@pernod-ricard.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen