Skandinavisk smak fra Silje

Silje Takle vant med sin drink Absolut Bestemor og tar smaken av bestemor med seg til London.

Men når vinnerdrinken Absolut Bestemor havner på drinkmenyen til Belowzero i London må den bytte navn til Absolut Scandinavia. For det er hensikten med konkurransen i regi av Absolut, nemlig å beskrive smaken av Skandinavia.

Ung og erfaren
Og det gjør Silje med rabarbra i tillegg til kanel, sukker, lime og vodka. Sistnevnte er som kjent svensk. Navnet Absolut Bestemor må hun nok reservere for Norge, men det er altså smaken av rabarbrapuré som ga den unge men likevel erfarne bartenderen assosiasjonen. Hun jobber til daglig på Etolia, Grand Hotel, Oslo. Hun har tidligere deltatt for Norge i blant annet Women's Cocktail Competition.

En drink til
Silje vant foran den svenske og den danske finalisten i konkurransen som fant sted i Oslo. I fagjuryen satt presidenten i Det Svenska Bartendergillet Martin Bergqvist, Adam MacDonald fra den Europeiske Bartenderskolen i Oslo, leder av Det Danske Bartenderlauget Maria Watzl, ansvarlig redaktør i Apéritif Aase E. Jacobsen samt barsjef på Belowzero Fabrizio D'Esposito.

Sistnevnte skal dessuten følge med på når Silje skal gjennomføre del to av premien, nemlig å komponere en drink for isbaren til Belowzero.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen