Skrev negativ vinanmeldelse - må betale erstatning

Skrev negativ vinanmeldelse - må betale erstatning

Det italienske vinmagasinet Bere mente produsenten Enrico Scavinos Barolo fra 1997 «duftet som en krukke nykokt syltetøy». Nå er utgiveren dømt til å betale 15.000 euro i erstatning.
03 Februar 2012 - 15:45

Gaetano Mantis anmeldelse av Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva 1997 fra Cantina Paolo Scavino som holder til i Castiglione Falletto, ble publisert i magasinet Bere i 2004 under tittelen «Den store skuffelsen». Skuffet ble også produsenten av vinen.

Etter sju år i det italienske rettssystemet har innehaver Enrico Scavino vunnet fram med sin klage mot anmeldelsen, som konkluderte med at vinen til 115 euro var mer en vanlig barolo enn en barolo riserva,

Nå er utgiveren av magasinet, som ikke lenger blir gitt ut, dømt av en domstol i Padua til å betale 15.000 euro i erstatning for den ramsalte anmeldelsen, skriver den italienske avisa La Stampa.

- Kritikken var overdrevet negativ, og jeg er glad for at retten har gitt meg medhold, sier Enrico Scavino. Han sier til avisa at han håper dommen vil føre til at andre produsenter ikke lenger stikker halen mellom beina i møte med vinkritikere.

Produsentens advokat sier til La Stampa at artikkelen overskred grensen for forsvarlig journalistikk og var et ubegrunnet angrep på en velrenommert vinprodusent.

Den tidligere utgiveren av magasinet sier i en kommentar at det ble publisert mer enn hundre vinanmeldelser med enda hardere kritikk i Bere uten at det førte til liknende reaksjoner. Selskapet vil imidlertid godta dommen.

- Vi ser på dommen som et nederlag for ytringsfriheten, men vil ikke anke dommen for å unngå å belaste det italienske rettssystemet ytterligere, uttaler forlaget.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her