Skrev negativ vinanmeldelse - må betale erstatning

Skrev negativ vinanmeldelse - må betale erstatning

Det italienske vinmagasinet Bere mente produsenten Enrico Scavinos Barolo fra 1997 «duftet som en krukke nykokt syltetøy». Nå er utgiveren dømt til å betale 15.000 euro i erstatning.

Gaetano Mantis anmeldelse av Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva 1997 fra Cantina Paolo Scavino som holder til i Castiglione Falletto, ble publisert i magasinet Bere i 2004 under tittelen «Den store skuffelsen». Skuffet ble også produsenten av vinen.

Etter sju år i det italienske rettssystemet har innehaver Enrico Scavino vunnet fram med sin klage mot anmeldelsen, som konkluderte med at vinen til 115 euro var mer en vanlig barolo enn en barolo riserva,

Nå er utgiveren av magasinet, som ikke lenger blir gitt ut, dømt av en domstol i Padua til å betale 15.000 euro i erstatning for den ramsalte anmeldelsen, skriver den italienske avisa La Stampa.

- Kritikken var overdrevet negativ, og jeg er glad for at retten har gitt meg medhold, sier Enrico Scavino. Han sier til avisa at han håper dommen vil føre til at andre produsenter ikke lenger stikker halen mellom beina i møte med vinkritikere.

Produsentens advokat sier til La Stampa at artikkelen overskred grensen for forsvarlig journalistikk og var et ubegrunnet angrep på en velrenommert vinprodusent.

Den tidligere utgiveren av magasinet sier i en kommentar at det ble publisert mer enn hundre vinanmeldelser med enda hardere kritikk i Bere uten at det førte til liknende reaksjoner. Selskapet vil imidlertid godta dommen.

- Vi ser på dommen som et nederlag for ytringsfriheten, men vil ikke anke dommen for å unngå å belaste det italienske rettssystemet ytterligere, uttaler forlaget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen