Skrur kork på boblevin

Skrur kork på boblevin

Her er verdens første skrukork for musserende vin.

Den australske vinprodusenten De Bortoli Wines har lansert skrukork på flere av sine musserende viner. Guala Closures Australia har utviklet korken, som har fått navnet Viiva, skriver vinavisen.dk.

Foreløpig kan korken bare brukes til vin som er framstilt i tank, men det arbeides med å framstille en løsning som kan brukes til champagne og andre musserende viner som er ettergjæret på flaske.

Den nye korken fungerer slik at den slipper litt av trykket i flasken ut før den åpnes helt. Korken kan skrus på flasken igjen, og skal kunne holde på boblene i opptil flere uker, lover De Bortoli Wines, som bruker den på produktene Trevi og Willowglen.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen