Sliten Kari ble Årets Nordiske kokk

Kari Innerå fra Bagatelle vant konkurransen Årets Nordiske kokk 2007 i Turku i Finland. Etter to døgn nesten uten søvn før konkurransen.

Gratulerer med vel gjennomført og tittelen som årets nordiske kokk.

- Takk for det! Det er så deilig med disse dagene etter en sånn konkurranse, for da er hele innboksen min full av gratulasjonsmeldinger og jeg får blomster, så det er bare deilig, sier en glad Innerå.

Var du overrasket selv? Du har jo konkurrert en del tidligere.

- Man vet jo aldri, og jeg hadde ikke trent så mye som jeg skulle ønske, men det er jo slik det alltid er. Så gikk vi nesten en hel dag og ventet på resultatet. Konkurrentene som var med var dyktige. Hun fra Sverige driver egen restaurant og er på kokkelandslaget. Og det samme er han fra Danmark. Jeg kunne tydelig se at de var godt forberedt og kjørte ganske hardt. Så det var høyt nivå, jeg var overhodet ikke sikker på noe. Men jeg trodde at jeg skulle komme blant de tre beste i alle fall.

Lite trening
Hvor mye har du trent i forkant?

- Egentlig ganske lite. Jeg har hatt så mye å gjøre på jobb at det har vært vanskelig å kombinere jobb og trening. Vi har jo gjester hver kveld, så tiden begrenser seg. Jeg begynte vel to uker i forkant med å forberede litt og så ble det litt mer intensivt rett før konkurransen. Men jeg har aldri kjørt opp alle rettene til tolv personer og har aldri jobbet med å klare tiden

Improviserte litt
Så det var litt improvisering?

- Ja, jeg tok det litt på erfaring fra tidligere konkurranser, men det gikk og jeg tenkte, ok, går det her så skal jeg være fornøyd med innsatsen, sier hun.

Oppladningen til konkurransen var imidlertid ikke den beste.

Hadde feber
- Det som var verst var at jeg lå med feber natten før. Jeg var sliten og hadde nesten ikke sovet på to døgn. Så reiser jeg dit 17. mai klokken fire om natten og jeg tenkte, ja, ja - heia Norge, dette er Norges nasjonaldag, dette "må" jo bare gå bra, ler Innerå.
 
Og på tross av dårlig oppladning gikk det altså veien.

- Jeg var veldig fornøyd. Det var godt å være ferdig, da var jeg fornøyd, sier hun

Bakte kveiten
Det var kveite, svin og rabarbera som skulle være med i menyen. Hvordan tenkte du?

- Kveiten gjorde jeg litt som jeg gjorde under årets kokk for to år siden. Den lagde jeg på veldig lav temperatur, så jeg bakte den. Så brukte jeg norske asparges. Det var jo nordisk dette, så jeg brukte nordiske grønnsaker og råvarer. Jeg hadde ramsløk fra Riska gård utenfor Stavanger. Der har en bonde vært oppe i fjellet og plukket til meg. Jeg prøvde å bruke mye norske ting. Som kålrot og neper. Og det ble greit til slutt.

Kanskje NM
Hva er planene dine fremover?
 
- Jeg har sendt inn en meny til NM, men der er det jo slik at man aldri vet om man kommer med eller ikke. Der blir man jo plukket ut, men kanskje blir det NM i august. Jeg gjør en del andre ting enn å jobbe på Bagatelle. Nå skal jeg være med på en reklamefilm om Ingrid Espelid Hovig, så gjør jeg litt foto. Nøyaktig hva som skjer fremover vet jeg ikke. Jeg snur fort på ting og er kanskje litt rastløs, sier den nordiske mesteren.

- Jeg har litt lyst til å reise mer, men vi får se, sier Kari.
 
Fortsatt bare 25, men med konkurranseerfaring. Og nybakt Årets Nordiske kokk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen