Slutt for legendarisk rockcafé

Slutt for legendarisk rockcafé

Elm Street i Oslo lukket dørene for godt etter 20 år.

1. januar 2012 var det kroken på døra for rockecafeen Elm Street i Dronningens gate i Oslo. Den Olav Thon-eide bygården skal rives og hele området moderniseres. Etter over 20 år og 2000 konserter har stedet skrevet seg inn i norsk rockehistorie. Elm Street Rock Café har også etablert seg som et kjent varemerke, godt utenfor Norges grenser, skriver Dagsavisen.

Eier Petter Hafstad sier imidlertid til avisen at navnet Elm Street og stedets sjel lever enn så lenge videre, først og fremst via stedets facebookside. I det siste har man også kunnet se Hafstad omtale det nåværende lokalet som Elm Street (MK 1), der stedets navn altså er merket på samme måte som man merker bandbesetninger.

– Jeg må jo dyrke myten og legger opp til litt mystikk med vilje, humrer Hafstad selv.

Han sier klubben skal ligge nede i minimum et år, før abstinens eventuelt for ham til å åpne igjen.

– Men slik det er nå er det over med bardrift for min del.

Hafstad eier varemerket Elm Street, samt den godt kjente logoen til stedet. Dermed er det ikke usannsynlig at selve merkenavnet i det minste vil leve videre. Hvordan er ennå uvisst.

Nyttårsaften var det gravøl i Dronningens gate. Det ble solgt 150 billetter til 800 kroner stykket i løpet av noen få timer, ifølge Hafstad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen