Smak Grand Cru Chablis fra 2005

Vær blant de første i verden til å smake Grand Cru-vinene fra den fantastiske 2005-årgangen i Chablis.
Redaksjonen
27 Februar 2007 - 12:31

Union des Grands Crus de Chablis består av de 13 produsentene med Grand Cru-vinmarker i dette berømte området.
 
Årlig presenteres den siste årgangen for et eksklusivt publikum gjennom kun tre smakinger på verdensbasis. I år er det den vidunderlige 2005-årgangen som lanseres og de tre smakingene avholdes i London, Bordeaux og Oslo!
 
Historisk smaking
For første gang i historien er alle de tretten produsentene samlet til et arrangement her i Norge. Denne kvelden vil du være blant de første i verden som får anledning til å smake deres fantastiske viner fra 2005.
 
Norge er spesielt utvalgt som et kjerneområde for Chablis-produsentene, ikke minst på grunn av vår store forkjærlighet for området, og vår forståelse for jordsmonnets påvirkning på vinene og for Chablis i sin helhet.
 
Verdenskjent
Vi vil også få besøk av flere av de fremste personlighetene fra dette spennende området - til nå er følgende bekreftet:
 
• Romain Bouchard fra Domaine Bouchard
• Hervé Tucki fra La Chablisienne
Didier Seguier fra William Févre
Michel Laroche fra Domaine Laroche
• Francois Servin fra Domaine Servin
• Vincent Tremblay fra Domaine Gerard Tremblay
 
I tillegg stiller følgende produsenter:
 
Collet Jean & Fils - Joseph Drouhin - Chateau Longdepaquit - La Moutonne - Louis Moreau - Domaine Simonnet-Febvre - Château de Viviers
 
Eksklusiv invitasjon
Gå ikke glipp av dette historiske arrangementet med det beste av hva Chablis kan fremvise.
 
For å gi deg en optimal opplevelse av de fantastiske vinene, benytter vi oss av vinglass fra Riedel, spesialdesignet nettopp for viner fra Chablis.
 

Arrangementet mandag 5. mars forløper seg slik:
 
kl 14.00 - 17.00 åpent for journalister og HORECA.
 
kl 17.00 - 19.00 åpent for Vinmonopolet.
 
kl.19.00 - 21.00 åpent for vinklubber og konsumenter.
 
Sted: Gamle Logen, Store Sal, Grev Wedels plass 2. 0151 Oslo
 
 

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her